Hlavní obsah

Inspirujte se nezávislou módou

Foto: Ondřej Velička

V Karlíně se představili nezávislí tvůrci módyFoto: Ondřej Velička

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte rádi módu, nezávislou módu? A znáte značky Parazit, Hedush, Akari, nebo třeba Skunkfunk? Ne? Pak nahlédněte do naší fotogalerie. Najdete v ní hodně zajímavé oblečky. A jsou opravdu „čerstvé"! Byly prezentovány v pražské Karlin Hall na akci Code:mode, čili týdnu nezávislé módy 3.-5. dubna.

Článek

Letos prvně v Karlíně

Tuto přehlídku módy můžete znát z dřívějších ročníků pod označením Prague Free Fashion Week. A právě slovíčko „Free" v názvu mělo dát najevo, že akce je trochu jiná než běžný týden módy s přehlídkami. Zároveň také výraz Free znamenal, že akce je volně přístupná, a tedy pro každého!Zatímco dřívější dva ročníky se konaly v prostorách NoD nad pražským klubem Roxy, pro letošní ročník organizátorky zvolily prostory Karlin Hall. Což je sice poněkud honosné označení, ale pokud jste tam někdy zavítali, víte, že se jedná o starou tovární halu. Ta působí poněkud syrově, ale k přehlídce nezávislé módy se tyto prostory hodily a atmosféru prima doplňovaly.

I hiphopeři dbají na módu!

I letošní akce byla přístupná bez placení, takže se není čemu divit, že si na ni našlo cestu poměrně dost lidí. A šlo o dost zajímavé a různorodé typy! Myslíte si, že lidé, co jsou třeba z hiphopové nebo techno komunity, nemají o módu zájem? Potom se velmi pletete, protože je to přesně naopak. A dost často u někoho takového vidíte zajímavější módní kreace, než u někoho, kdo je od hlavy k patě oblečen z nejznámějších butiků!

Foto: Ondřej Velička

Tovární hala kontrastovala s ženskou krásouFoto: Ondřej Velička

Tak trošku netypická přehlídka

Pokud byste čekali, že se občas projde po pódiu „zhulená" mátoha, byli byste mimo. Přehlídky měly neuvěřitelně propracovanou choreografii a modelky byly skutečně překrásné, přesto to bylo poněkud jiné než na obvyklých přehlídkách. Jednalo se o skutečně živou show a neskutečně jsem se bavila! Zatímco na běžných přehlídkách se setkáte s vychrtlinami, které se všechny významně mračí, až se začínám bát, co jsem provedla, zde se něco dělo. Většina přehlídek totiž předpokládala, aby modelka či model alespoň trochu dokázali hrát, odvázat se a hlavně: udělat si ze sebe legraci!

Například přehlídka zajímavých tašek od Nika 77 probíhala tak, že na pódium vtančil zajímavý švihák s arabskými rysy a modelka v jednoduchých šatech. Následně začal švihák modelku různě obvěšovat taškami, ta si vybírala, dělala obličeje... A bylo vidět, že je spokojené i celé publikum, protože své pocity dávalo dost hlasitě najevo. Atmosféra tedy spíše připomínala rockový koncert nebo taneční party. Skvělý byl také hudební doprovod - řízná taneční hudba, což i návštěvníky ponoukalo do tance.

Stánky se vším možným

Kromě přehlídek se módní značky prezentovaly také na svých stáncích, kde jste si mohli zboží hned zakoupit. Na výběr bylo vše možné, streetová móda, ale i elegantní, kabelky, doplňky, šperky... Po skončení přehlídek jste nemuseli odcházet, ale mohli jste si na baru zakoupit drink a zatančit si na muziku, která hrála ještě po půlnoci. Celá akce pokračovala až do neděle, kdy se zajímavý trh s nevšední módou bohužel uzavřel.

Vy se ale můžete nechat insirovat našimi fotografiemi ve fotogalerii a tu svou módu si v nich najít.

Tak ať je letošní jaro nezávislé!

Reklama

Související témata:

Načítám