Hlavní obsah

Naše prsa... Mějme je rády! 1

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Mnohé ženy jsou se svými ňadry nespokojenéFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

1. díl - Ňadra, kozičky, melounky či dekolt - prostě prsa. Hojně to konzultovaná část ženského těla, která už způsobila mnoho radosti i trápení. Zdají se nám velká, malá, nesprávně tvarovaná... Každá můžeme pomluvit. Pokud to ovšem dopustíme. Uvěřte spolu s námi, že vaše prsa jsou krásná!

Článek

Dle odborníků ženy přikládají svým ňadrům daleko větší význam než jejich partneři. Sex-appeal člověka je o daleko více projevech, než jen o obsahu trička. Na druhou stranu ale fakt, že mnohé ženy jsou se svým výstřihem nespokojené, nelze podceňovat, protože vede k trápení a sebepodceňování, které se může promítnout nejen v jejich psychice, ale i fyzickém zdraví.

Nicméně v psychice se může projevit i zákrok plastického chirurga, kdy silikonové krasavice většinu svého intelektu investují do dalších návštěv jeho ordinace a usínají s centimetrem kolem hrudi.

Ať už tak či onak, prsa máme, tak bychom o nich měly něco vědět!

Moje první podprsenka!

Vytoužená meta snad každé dospívající dívky. Už dlouho si tajně zkoušela mámino prádlo a okamžik, kdy vstoupila do obchodu a koupila si „tu první" (často daleko dříve, než je to nutné), se stal svátkem dospělosti.

Nevím, jak vy, ale já dodnes v číslování podprsenek tápu. Pojďme se pokusit do něho nahlédnout. Abychom stanovily správný rozměr košíčků, změříme si obvod ňader v oblasti bradavek a potom hrudník těsně pod prsy. Obě čísla odečteme a je-li jejich rozdíl 2,5 centimetru, máme košíčky A. Pět centimetrů rozdílu znamená B, sedm a půl je C... Obvod kolem hrudníku pod prsy je první udávající číslicí velikosti. Tedy k velikosti 85 C jsme došly tak, že jsme naměřily pod prsy 85 centimetrů a 92,5 centimetrů nám ukázal metr vedený kolem bradavek.

Jste s vaším číslem spokojená? Ne? Chtěla byste mít prsa pevnější? Pak zkuste náš první tip, jak na to...

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vybrat si správnou podprsenku není lehkéFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Fígl pro prsa krásnější

Sepněte ruce ve výši prsou a tiskněte vší silou levou dlaní proti pravé a pak obráceně. V tlaku vydržte pokaždé 20 vteřin. Opakujte 15krát ráno i večer. Pokud budete cvičit poctivě, ale zároveň to nepřeženete, uvidíte a hlavně ucítíte hned po prvním dni mírnou bolest v prsních svalech. A to je ten správný krok ke krásnějšímu poprsí.

A na závěr prvního dílu trocha historie.

Dekolt

Pojmenování výstřihu u šatů „dekolt" vzniklo v době, kdy se ženy musely samy bránit příliš náruživým nápadníkům. Tehdy (třeba na Divokém západě) si tak ve výstřihu šatů ukrývaly dámskou zbraň - kolt. Nenosily totiž kalhoty jako muži, a tak na dámské róbě nebylo příhodnějšího místa. Podle koltu se prostor mezi ňadry, který je osvědčenou skrýší, nazývá dekolt, tedy místo pro zbraň. Což je výstižné i bez střelné zbraně, že?

Milé dámy, již zítra vám prozradíme další cviky ke zkrášlení prsou a rozhlédneme se po typech a módních trendech podprsenek...

Reklama

Související témata:

Načítám