Hlavní obsah

Zahrada: Vytřete sousedům zrak!

Luxusní posezení u bazénu? Proč ne!rhein-zeitung.de

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohodlně se uvelebit v klidném koutku zahrady či terasy, po ruce mít sklenku vychlazeného šampaňského, zavřít oči a čas nechat plynout... Přestaňme snít, dopřejme si stylový odpočinek. Vychytané pohovky, altánky a houpací lehátka na nás již čekají!

Článek

Ano, náš život se přesouvá z interiéru do pohodlného přírodou ověnčeného exteriéru, kde nechceme před zraky sousedů ukazovat starý oprýskaný nábytek. Současný trend novostaveb určuje i ráz odpočinkových míst, za která jsme ochotné zaplatit nemalé peníze, protože pohodlný minimalismus rozhodně není zadarmo.

Chytrý nákup

Všechno, co je drahé, nemusí být nutně pohodlné a kvalitní. I přesto, že budeme vybírat luxusní kousky do naší zahrady nebo na terasu, neměly bychom se bát je vyzkoušet přímo v obchodě. Součástí nábytku je i příslušenství jako sedáky, polštáře, zástěny – když už dokonalý kousek, tak se vším všudy. Připlatíme-li si za tyto doplňky, nebudeme litovat. Použité látky jsou odolnější proti slunci, větru i vodě a speciálně tvarované přímo na odpovídající typ nábytku. Také bychom měly zjistit, zda jsou potahy snímatelné a dají se prát.

Pojďme ale k horkým novinkám na trhu!

Trendy kousky, kterými oslníte

Naprostou novinkou v zahradním nábytku jsou postele. A nejde o ledajaké kousky. Představme si například Altánek Oasis a v něm krásnou pohodlnou pohovku. Dvojitá střecha nás ochrání před nečekaným letním deštěm. Podle výrobce je plachtovina Rolls Roycem ve své třídě. Je neuvěřitelně jemná, a přitom odolná silnému větru, extrémním teplotám, UV záření i ptačím exkrementům, plísním a dokonce i slané vodě. Otvor mezi jednotlivými vrstvami střechy však nezamezí průniku teplého vzduchu. Proti komárům a nepříjemnému hmyzu jsou tu moskytiéry a na vychlazené šampaňské přímo přichystaná speciální servírovací polička. Už nebude problém přečíst si v klidu oblíbenou knihu a návštěvy budou umírat touhou se také alespoň na chvilku položit.

K dispozici je i varianta bez střechy, pokud se nechceme schovávat před slunečními paprsky. Matrace i polštáře jsou pochopitelně velmi odolné a dobře udržovatelné. Cenu výrobce sice neuvádí, ale kdo chce krásu, pohodlí a originalitu, jistě si rád připlatí.

Foto: wohn-blog.ch

Stříška se dá polohovat podle potřebyFoto: wohn-blog.ch

Varianta pro menší zahrady a terasy

Pokud nemáme dostatek prostoru na postel s altánkem, můžeme zkusit neméně efektní prvek – kulatou pohovku s polstrovanou stříškou. Kulaté tvary dávají zahradě jemnější až přímořský nádech. Je v nabídce více firem. Důležitý při výběru je opět materiál, ze kterého je pohovka vyrobena (většinou umělý ratan), polstrování a kvalita stříšky. Je dobré si v obchodě vyzkoušet snadnost ovládání stínění. V Zahradním ráji za podobnou pohovku o rozměrech 166 cm a 225 cm zaplatíme 44 500 korun. V ceně jsou ovšem i dvě praktické podnožky v barvě.

Stylové houpání na slunci

Houpací sítě všeho druhu jsou spíše pro rodiny s přírodním cítěním. Pokud prahneme po luxusnějším nádechu, měly bychom volit určitě houpací lehátko. Tenhle šikovný zahradní doplněk může stát od pár tisíc korun až po desítky tisíc. Záleží, jakému materiálu a vizáži dáme přednost. Pokud máme hlouběji do kapsy, vybereme si třeba lehátko Swing (v nabídce Hornbachu), které vypadá poměrně moderně a svým jednoduchým stylem osvěží kdejakou zahradu. Kromě praktické stříšky má i moskytiéru, kvalitní konstrukci a neotřelý design. To vše za necelé 4000 korun. Designéři těch dražších kousků dávají opět přednost zaobleným jednoduchým tvarům. Důraz je ovšem kladen na funkčnost. Tady už záleží na tom, co si finančně můžeme dovolit a jaký styl preferujeme. Výběr je opravdu rozmanitý.

Nádherné léto přejeme!

Související témata:

Načítám