Hlavní obsah

Zakázané oblečení: Tohle uškodí vaší postavě!

Foto: Thinkstock

Při výběru oblečení je potřeba znát svoje nedostatkyFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neexistuje snad žádná žena, která by byla absolutně spokojená se svým tělem. Jedné se nelíbí pozadí, boky, druhé povislé paže... Naštěstí lze všechny tyto nedostatky s trochou cviku úspěšně zakrýt. Jsou ale i takové kousky oblečení, které vám mohou naopak uškodit. Ukážeme vám, které to jsou!

Článek

Víte to samy moc dobře, některý druh oblečení je pro váš typ postavy naprosto nevhodný. Ale nebojte – nejste v tom samy. Ženy se totiž snaží maskovat mnohé – nejen silná stehna, ale i kostnaté paže, tukové polštářky či placatý zadek. Některé střihy či vzory ale na inkriminované partie ještě více upozorňují, opticky je zvětšují do nedozírných rozměrů nebo je jejich účinek naprosto stejný, jako byste si na zadek pověsily velký blikající nápis! Rozhodli jsme se zaměřit na oblečení, kterého byste se rozhodně měly vyvarovat!

Světlá barva

Obecně je známo, že světlá barva rozšiřuje a tmavá zužuje. Nikdy to však není tak striktní, jak by se mohlo zdát. Neznamená to, že byste se měly světlým odstínům vyhýbat, jak čert kříži, když máte nějaké to kilo navíc. Jen při pořizování světlého oblečení musíte víc přemýšlet a pracovat se vzory či pásky. Právě díky nim můžete ono prokletí světlých barev zlomit a výsledek může být opravdu slušivý. A hlavně: pozor na elastické materiály, které vám v kombinaci s například béžovou nebo tělovou barvou – a právě tělová nemůže v šatníku chybět – mohou přidat 5 kilo!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1163 Kč, Tally Weijl 387 KčFoto: archiv firem

Horizontální pruhy

Cítíte-li, že byste potřebovaly ještě pár hodin v té posilovně strávit, vyhněte se i horizontálním pruhům (a podívejte se na novinku ve cvičení: Crossfit: Novinka pro dokonalou postavu!). Ty mají tu moc opticky rozšířit jakoukoli část těla. Máte-li širší boky, zapomeňte na tu pruhovanou sukni, co se vám tak líbila! Naopak, pokud chcete někde trochu objemu přidat, pak jsou proužky přesně to pravé! Zkuste si takový top a okamžitě vám vytvoří opticky objemnější hrudník. Jak je vidět, pruhy mohou vaší postavě skutečně uškodit, naučte se s nimi proto zacházet s citem.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 899 Kč, Tally Weijl 194 KčFoto: archiv firem

Úzká ramínka

Jak jsme ale říkali – oblečení může uškodit i ženám velice štíhlým. Některé z vás mají třeba problém se svými širokými rameny. Jak ale odvést od jejich šířky pozornost bez zbytečného zahalování? Rozhodně se vyhýbejte tílkům s úzkými ramínky, jejich titěrnost dodá vašim ramenům ještě několik nepříjemných centimetrů! Sáhněte tak po širších ramínkách, které plochu ramen rozbijí a zjemní. Stejně tak se vyhněte topům se zavazováním za krkem, působila byste zbytečně hranatě!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 599 Kč, Tally Weijl 242 KčFoto: archiv firem

Délka pod kolena

Pokud máte dojem, že vaše nohy zapomněly dorůst do dospělé délky, nezoufejte. Naprosto stejný „problém“ má totiž mnoho žen. Vyvarovat byste se ale měly délky sukní a kalhot těsně pod kolena. Největším obloukem byste se měly vyhnout těm s volnými nohavicemi v kombinaci s nízkými botami, jako jsou balerínky či tenisky (co s problémem oteklých nohou se dozvíte v článku: Otékají vám v létě nohy? Poradíme!).

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Debenhams 349 Kč, 776 KčFoto: archiv firmy

Topy bez rukávů

Trápí vás vzhled vašich rukou? Připadá vám, že svou povislou kůží na paži byste mohly vytvořit stín pro skupinu japonských turistů? Gravitaci obalamutit nedokážete, ale abyste neměly z této skutečnosti opravdový mindrák, musíte se vyhnout tričkům, topům a blůzkám bez rukávů. Paradoxní je, že v nich vaše paže vypadají hůř než v normálním klasickém tílku. Je to proto, že v tílku ukazujete větší plochu kůže a přitahujete spíš pozornost k ramenům, ale v topu bez rukávů je to, jako kdybyste chtěla na tento jev přímo poukázat.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 443 Kč, bonprix 299 KčFoto: archiv firem

A jaké oblečení je tabu pro vás?

Reklama

Související témata:

Načítám