Hlavní obsah

Zaměřeno na rtěnky: Které odstíny jsou v kurzu?

Foto: Greta Blumajerová

Podlehnete kouzlu fuchsiové v matu?Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Rtěnky jsou poměrně soběstačné. Když je máte na rtech, nepotřebujete téměř nic jiného. Máte pro ně slabost stejně jako my? Zaměřte se na odstíny, které otestovala modelka. Právě ty jsou nejvíce in!

Článek

Ke rtěnkám můžete přistupovat různě. Pokud nemáte času nazbyt nebo je chcete nechat zazářit, se zbytkem líčení šetřete. Stačí sjednotit pleť a upravit obočí. Volitelná je i řasenka. Na minimum dalších líčidel vsadila také vizážistka Janka Letková, která vám představí nejnovější trendy. Chcete si s líčením více pohrát? Nechte rtěnku, aby doplnila váš look.

Pakliže si nejste jisté, jak spárovat nalíčené oči s hrdinkou dnešního článku, vsaďte na klasiku. Taková linka, případně neutrální tóny na očích půjdou ke všemu. U velmi výrazného líčení raději vsaďte na méně nápadné rty.

Korálově růžová

V hlavní roli: rtěnka v tužce Color Drama, Maybelline, odstín 420 In With Coral, 119 Kč

Stejně jako opravdové korály má i samotná korálová barva více tváří. Pohybuje se mezi oranžovou a růžovou, takže se můžete setkat s naoranžovělou variantou, ale i korálově růžovou, kterou použila vizážistka. Kromě konkrétního odstínu vám doporučíme vyzkoušet i rtěnku v tužce, se kterou se nalíčíte raz dva: „Její výhodou je, že funguje jako rtěnka i konturka, rty se vám s ní tak podaří dokonale vytvarovat. Rtěnka má navíc dobrou výdrž a všechny odstíny jsou výborně pigmentované,“ pochvaluje si vizážistka.

Foto: Greta Blumajerová

Jemný korálově růžový odstín nadchne i rtěnkové začátečniceFoto: Greta Blumajerová

Barva třešní

V hlavní roli: máslíčko na rty Soft Sensation Lipcolor Butter, Astor, odstín Keep In Touch, 169 Kč

Troufáte si na sytější odstín? Zahalte rty do barvy třešní. Skvělou vychytávkou je i máslíčko na rty: „Tento produkt doporučuji zejména ženám, které mívají problém se suchými rty. Ty zůstanou díky mastnější textuře krásně vláčné,“ slibuje vizážistka.

Foto: Greta Blumajerová

Výrazná barva, nebo hydratace? Barevná máslíčka na rty zvládnou obojíFoto: Greta Blumajerová

Fuchsiová v matu

V hlavní roli: matná rtěnka Rouge Edition Velvet, Bourjois, odstín 06 Pink Pong, 329 Kč

Šťavnatým rtům bude již tradičně konkurovat matný efekt. Pokud sáhnete po nápadné fuchsiové, chybu rozhodně neuděláte. „Tato extrémně pigmentovaná rtěnka stojí za vyzkoušení. Zaručí krásný matný efekt bez vysušení rtů a navíc je dlouhotrvající,“ říká vizážistka Janka.

Foto: Greta Blumajerová

V kurzu zůstávají i matné texturyFoto: Greta Blumajerová

Oranžáda

V hlavní roli: rtěnka MAC, odstín Booyah!!!, 550 Kč

Ve výčtu módních barev nesmí chybět oranžová. „Pokud rády experimentujete, neměla by vám v létě chybět alespoň jedna výraznější, oranžová rtěnka. Odstín nicméně vybírejte opatrně. Nezapomeňte, že teplé oranžové odstíny sluší spíše tmavým typům, ty studené, více do lososova, zase krásně vyniknou na světlejší pleti,“ připomíná vizážistka.

Foto: Greta Blumajerová

Není oranžová, jako oranžová. Konkrétní odstín přizpůsobte tónu pletiFoto: Greta Blumajerová

Foto: archiv firem

1. rtěnka Joli Rouge Brilliant, Clarins, odstín 20 Coral Tulip, 2. hydratační rtěnka Addict Extreme Lipstick, Dior, odstín 433 Délice Extreme, 3. lesk na rty Juicy Tubes, Lancôme, odstín 31 PecheFoto: archiv firem

Má, levandulová

V hlavní roli: Ultra Pigmented Lip Color Set, odstín Levander, Forever 21, 120 Kč

Odstíny levandulové nepatří jen na oční víčka, ve velkém se objevují také na rtech. Vizážistka použila barevnou tubičku od značky Forever 21, našemu odstínu ale odpovídá i rtěnka 266 od Inglotu (310 Kč). „Levandulová je poměrně odvážná, použít nicméně můžete i její jemnější odstín nebo texturu, která se podobá spíše lesku,“ doporučuje Janka Letková.

Foto: Greta Blumajerová

Levandulové líčení je hitem sezony. Troufnete si tento odstín umístit na rty?Foto: Greta Blumajerová

V barvě kůže

V hlavní roli: rtěnka Lasting Finish Lipstick, Rimmel, odstín 070 Airy Fairy, 99 Kč

Beauty tipy uzavřeme nude nebo chcete-li tělovým odstínem. Jeho výhoda je jasná – dá se nosit 365 dní v roce a jak potvrzuje vizážistka, sluší bez výjimky všem: „Tělové rtěnky existují v různých odstínech, ať už do hněda nebo naopak více do růžova. Každá žena si tak může najít tu, ve které se bude cítit dobře. Nude rty nejlépe vyniknou s výrazněji nalíčenýma očima.“

Foto: Greta Blumajerová

Nude rtěnku můžete použít k jemnému, ale i velmi výraznému líčeníFoto: Greta Blumajerová

Foto: archiv firem

1. rtěnka v tužce Maybelline, odstín 140 Minimalist, 2. rtěnka Rouge Eclat, Clarins, odstín 01 Nude Rose, 3. lesk na rty Addict Gloss, Dior, odstín 153 Premiere SoiréeFoto: archiv firem

Co vy a rtěnky? Nosíte je? Který odstín máte nejraději?

Reklama

Související témata:

Načítám