Hlavní obsah

Zaostřeno na ofiny: Která vám bude sedět!

Foto: Isifa

Ofinu si podle kadeřnice Kamily může dovolit skoro každá. Jde jen o to jakouFoto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prahnete po změně účesu, ale na radikální zkracování nemáte odvahu? Zapomeňte na trauma z rovně střižených „kastrůlků“ (pokud jste je v dětství neměly, závidíme!) a nechte si ušmiknout trendy ofinu! Co všechno byste měly vědět ještě předtím, než se objednáte ke kadeřníkovi?

Článek

Předešlou větou jsme se vlastně hladce dostaly k prvnímu bodu. Pravidlo číslo jedna totiž zní, že byste měly nechat nůžky nůžkami a svěřit se do rukou kadeřníka. Ačkoli pro laika může tak „banální“ zákrok jako ustřihnutí předních vlasů znít snadně, pravdou je, že nestačí vlasy sčesat a udělat šmik – šmik. Není totiž ofina jako ofina.

Může ji mít bezmála každá!

Spousta žen si myslí, že si ofinu nemůžou dovolit. Jak nám ale potvrdila kadeřnice, jde jen o to, jak se vlasy střihnou. „Ofinu může mít téměř každá žena, jen si s ní musí kadeřník umět poradit. Je potom na něm, jestli bude stříhat ofinu kulatou, rovnou nebo ke straně a jakou zvolí délku. Vyhnout by se jí měly snad jen ženy s krátkým čelem nebo hodně tvrdými rysy. Majitelky kudrnatých vlasů by zase měly počítat s tím, že pokud si pořídí ofinu, bude se jim velmi těžko upravovat,“ radí kadeřnice ze salonu Toni and Guy Kamila Gailová.

A s jakými účesy si ofina rozumí nejlépe? „Hezky vynikne v kombinaci s jednoduchými střihy, s vlasy, které jsou v jedné délce nebo s kratšími hladkými účesy,“ dodává kadeřnice Kamila. Ostatně, následující účesy jsou toho důkazem.

Foto: Isifa

Ofiny působí svěže a sexyFoto: Isifa

Foto: Isifa

Který typ ofiny bude slušet zrovna vám, závisí na mnoha faktorech. Zkonzultujte ji proto se svým kadeřníkemFoto: Isifa

Foto: Isifa

Rošťácká ofina dokáže ubrat létaFoto: Isifa

Foto: Isifa

Rovně střižená, nebo kulatá?Foto: Isifa

Foto: Isifa

Úprava ofiny je náročnější na čas, ale co bychom neudělaly pro krásný účes?Foto: Isifa

Vezměte v úvahu údržbu

Jakmile se rozhodnete pro, nesmíte zapomínat na to, že úprava ofiny vyžaduje více času. Počítat musíte s tím, že vám rychle doroste, a tak budete u vašeho kadeřníka častěji než kdy jindy. „Ve spoustě salonů vám ofinu poupraví za pár korun, takže se nebojte, že byste kvůli novému účesu zkrachovaly. Na ceny v případě zastřižení se poptejte vašeho kadeřníka ještě předtím, než si necháte centimetry odstřihnout,“ doporučuje kadeřnice Šárka Almanová. Pokud se do toho budete pouštět samy, držíme vám palce, aby vám neujela ruka.

Práci vám usnadní stylingové přípravky

Nejde ale jen o stříhání, ofina ráda a ochotně plihne a trápit vás bude hlavně tehdy, máte-li mastnější pleť. Jestli se proto lesknete opravdu hodně, zvažte, jestli se bez ofinky neobejdete. Super pomocníkem vám budou zmatňující ubrousky, kterými můžete odsát přebytečnou mastnotu z čela a suché šampony ve spreji, které vás zachrání v situacích, kdy si nestíháte vlasy umýt. K dostání jsou i v menším balení, takže si jeden klidně nechte v kabelce pro případ, že by vaše ofina potřebovala vzpruhu. Bojujete s vlasy, které se snadno zacuchávají? Tady najdete několik tipů.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Work It Hairspray, TIGI 388 Kč, Poker Straight Dehumidifier, Lee Stafford 295 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše label m. Ressurection Style Dust 460 Kč, suchý šampon 350 KčFoto: archiv firmy

Jestli máte problém s tím, že se vám vlasy ve vlhkém počasí vlní a kroutí, rozhodně vyzkoušejte Poker Straight Dehumidifier od Lee Stafford. S úpravou vám pomůže i jemný prášek Ressurection Style Dust od label. m, který vlasy oživí a přizvedne. Ujít by vám neměl ani flexibilní lak Work It Hairspray od TIGI, působí přirozeně a dovolí vám účes dotvarovávat i během dne. Nezapomeňte si vybrat také kvalitní hřeben, na míru vašim vlasům.

Tak co, odhodláte se k činu, nebo jen budete ofinky nadále tiše obdivovat?

Reklama

Související témata:

Načítám