Hlavní obsah

Rychlovka? Zapečené těstoviny se sýrem 3x jinak!

Foto: Jakub Jurdič

Se zapečenými těstovinami si můžete v kuchyni pohrátFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Mascarpone, ricotta nebo gorgonzola. Milujete tyhle italské sýry? Zapojte je do vaření už dnes večer. Zapečte je s těstovinami a rychlá, a přitom dobrá večeře je na světě!

Článek

Těstoviny uvaříte za pár minut, poté je smícháte s ostatními připravenými surovinami a sýrem, necháte krátce zapéct a může se podávat večeře. Připravili jsme si pro vás hned tři různé varianty, které vám nezaberou déle než půl hodiny. Pozor, suroviny jsou vždy uvedeny na 4 porce.

Se šalvějí a ricottou

Potřebujete: 300 g kuřecího masa, 500 g těstovin, snítku šalvěje, 4 stroužky česneku, sůl a pepř, 200 ml smetany, 350 g ricotty, 250 g čerstvého baby špenátu, 4 lžíce parmezánu

Foto: Jakub Jurdič

Špenát a kuřecí maso jsou klasika, která vás nezklameFoto: Jakub Jurdič

Postup: Kuřecí maso nakrájejte na kousky, osolte a opepřete. Na oleji je v hlubší pánvi nechte zatáhnout, přidejte opraný baby špenát, nasekanou šalvěj a plátky česneku. Po deseti minutách vlijte smetanu, připojte ricottu a když se vše rozpustí, tak do základu vmíchejte těstoviny uvařené podle návodu. Večeři přesuňte do pekáčku, posypte parmezánem a nechte v troubě asi 15 minut dojít při 180 stupních Celsia.

S hráškem a mascarpone

Potřebujete: 500 g těstovin, 200 g šunky nebo pancetty, 150 g čerstvého nebo mraženého hrášku, sůl a pepř, 200 ml smetany, 300 g mascarpone, 4 lžíce parmezánu

Foto: Jakub Jurdič

Hrášek a šunka jsou prostou, ale vynikající variantouFoto: Jakub Jurdič

Postup: Na oleji zahřejte hrášek, přidejte nakrájenou šunku nebo pancettu, a když budete opečená, přilijte smetanu a také sýr. Dochuťte solí a pepřem, a ve chvíli, kdy je omáčka tekutá, přimíchejte i uvařené těstoviny. Vše dobře promíchejte, přesuňte do pekáčku, posypte parmezánem a dejte na 10 minut zapéct při 190 stupních Celsia.

S kuličkami a gorgonzolou

Potřebujete:400 g těstovin, 500 g mletého vepřového a hovězího masa, 100 g pancetty, sůl a pepř, snítku rozmarýnu a tymiánu, 200 g gorgonzoly, 100 ml smetany, 4 lžíce parmezánu

Foto: Jakub Jurdič

Ve špagetách najdete jako překvapení ukryté masové kuličkyFoto: Jakub Jurdič

Postup:Maso ochuťte solí a pepřem, přidejte nasekané bylinky a kousky pancetty. V dlaních pak ze směsi tvořte kuličky, které následně na oleji nechte ze všech stran v hlubší pánvi opéct. Poté slijte tuk a do pánve přidejte smetanu a gorgonzolu. Když se rozpustí, vmíchejte těstoviny. Směsí naplňte připravený pekáček, posypte parmezánem a nechte 15 minut dopéct v troubě při 180 stupních Celsia.

Jaké těstoviny doma nejčastěji zapékáte vy? Máte zaručené tipy, jak na ně? Přidejte je do rubriky Vaše recepty, ve které navíc najdete spoustu dalších vyzkoušených čtenářských receptů!

Reklama

Načítám