Hlavní obsah

Zapleťte se do svetru

Foto: Topshop

Vrstvení a harlekýnské vzory jsou žhavé hityFoto: Topshop

Reklama

V chladných dnech se bez svetrů neobejdete. Vyberte si nejen módní lahůdku, ale hlavně střih, délku, barvu a strukturu, která vám bude slušet. V této sezoně je z čeho vybírat. Zahřejete se a ještě zkrásníte!

Článek

Struktura, střih a barva pleteniny

Módní jsou ty, které vypadají ručně pletené, ale i jemné úplety a twinsety. Svetry kopírují postavu, ale můžete si vybrat i ty přehnaných velikostí, nosí se v délce pod pas, ale i ty, které končí těsně pod prsy. Zdobené jsou třásněmi nebo aplikacemi tylu a organzy. Véčka a vesty, kardigany se nosí k šifonovým hedvábným halenám. Můžete si vybírat z barev čokoládové, lékořicové, antracitové, borůvkové, malinové, šípkové, brusinkové, šedivých tónů, ze světlých odstínů je to hlavně sněhová, béžová a světlé odstíny fialové.

Vrstvěte a kombinujte

Ukazujte ty nejspodnější vrstvy. Oblekněte si dlouhý svetr z jemného úpletu a na něj zavazovací vestičku z velkých ok na zavazování pod prsy. Pleteniny různých délek podobné rybářské síti jsou velmi in. Stejně jako svetry s velkými roláky, které můžou být položené i na zádech. Často se objevují svetříky s krátkým rukávem, pod které se podvléká halenka, triko s dlouhým rukávem apod. K pleteninám noste úzké tmavé džíny a kožené kalhoty. Nebo vytvořte kontrast s hedvábnými šaty na ramínka a dolaďte botičkami na jehličkách nebo naopak botou typu martensek.

Co byste měla vědět

Objemné neforemné svetry sluší jen ultra štíhlým ženám. Twinsety prospějí každé postavě. Roláky si vybírejte podle délky krku, čím ho máte kratší, tím volnější kolem krku. Kvalitní pleteninu poznáte podle toho, že když ji složíte, nevytvoří se přelom (rýha po přeložení). Delší svetříky doplňte páskem, hodně se k pleteninám nosí bižuterie, šály a pashminy. Vyberte si tak, aby vám to slušelo.

Reklama

Načítám