Hlavní obsah

Zapojte se do pátého kola „Vy rozhodujete, my pomáháme“

Foto: Tesco Stores ČR a.s.

Foto: Tesco Stores ČR a.s.

V pondělí 21. ledna začalo na všech obchodech Tesco již páté kolo „Vy rozhodujete, my pomáháme“.

Článek

Cílem je pomoci místním neziskovým organizacím s realizací svých projektů, které mají zpříjemnit život lidem z blízkého okolí. Od pokladny si tak, kromě svého nákupu, odnesete také hlasovací žeton. Tím pak podpoříte vybraný projekt.

Podporou lokálních komunit se Tesco zabývá dlouhodobě. Od začátku programu v roce 2016 podpořilo již více než 540 dobročinných projektů, kterým rozdělilo 13 140 000 korun. Jakým konkrétním neziskovým organizacím Tesco pomůže, záleží pouze na zákaznících. V každém z 90 regionů v České republice budou o hlasy zákazníků soutěžit tři projekty. Projekt, který obdrží nejvíce hlasů, získá od Nadačního fondu Tesco 30 000 korun, projekt na druhém místě dostane 16 000 korun a projekt na třetím místě získá 10 000 korun. Všechny organizace mají tedy jisté, že obdrží finance na uskutečnění svého charitativního projektu.

Foto: Tesco Stores ČR a.s.

Hlasovacím žetonem podpoříte vybraný projektFoto: Tesco Stores ČR a.s.

Vyberte si, komu pomůžete

Neziskové organizace, které se do programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“ hlásí, se zaměřují na pomoc opuštěným či ohroženým dětem, zdravotně či sociálně znevýhodněným, seniorům, vzdělávání dětí a mládeže, ohroženým rodinám a dalším osobám v nepříznivé životní situaci. Jediným žetonem tak můžete pomoci šikovnému dítěti v dětském domově rozvíjet jeho talent, ať už třeba sportovní či hudební, nebo seniorům v domově důchodců zpříjemnit den návštěvou pejska a canisterapií. Svoje hlasy můžete také použít na podporu projektů směřujících k čistšímu životnímu prostředí a snížení plýtvání potravinami. Bližší informace o zúčastněných organizacích z vašeho okolí naleznete na webových stránkách programu.

Foto: Tesco Stores ČR a.s.

Vy rozhodujete, my pomáhámeFoto: Tesco Stores ČR a.s.

Jak se zapojit

V obchodech Tesco budou až do neděle 17. února 2019 umístěna speciální hlasovací zařízení, na kterých naleznete popis tří nominovaných projektů ve vašem regionu. Projekty jsou transparentní a nezávisle je hodnotila porota složená ze zástupců odborného garanta – Nadace rozvoje občanské společnosti – a vybraných zaměstnanců společnosti Tesco. V každém hlasovacím zařízení jsou umístěny tubusy, které se budou postupně naplňovat žetony, a tím podpoří vámi vybraný projekt. Průběžné výsledky naleznete na webových stránkách programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“ a vítěz hlasování bude oznámen v týdnu od 6. března.

Reklama

Načítám