Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: nelea33, Shutterstock.com

Foto: nelea33, Shutterstock.com

Plánujete slavnostní oběd? Potěšte své hosty skvělým aperitivem!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 proužek pomerančové kůry
  • 20 ml vermutu Dubonnet
  • 45 ml ginu
Článek

Postup

Třebaže si lze jen těžko představit, jak by se gin mohl zkombinovat s Dubonnetem v cosi tavitelného, je tento koktejl lahodný a vynikající jako aperitiv před obědem. Pomerančová kůra (která se ožehne, aby uvolnila do směsi své oleje) posiluje charakter bohatého, kořenitého dubonnetu, který se dělá z červeného vína, a současně se prosazují i rostlinné příchuti ginu. V zájmu nejlepších výsledků použijte gin Plymouth. Pokud si skutečně potrpíte na sladké, můžete nahradit dubonnet Martini Rosso.

01.

Naplňte mixovací sklenici ledem a vlijte do ní tekuté ingredience. Dobře promíchejte a přeceďte do sklenice s několika kostkami ledu. 

02.

Přidržte nad sklenicí pomerančovou kůru a zapalovačem ožehněte kůru tak, aby pomerančové oleje nakapaly do směsi. Vhoďte do sklenice kůru na ozdobu. Alternativně podávejte ve sklence na martini bez ledu. 

Reklama

Související témata:

Načítám