Hlavní obsah

Žhavá Zaza

Hodnocení:
(0)
Foto: samphoto.cz/jiunliimted
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Plánujete slavnostní oběd? Potěšte své hosty skvělým aperitivem!

Ingredience pro:
1 porci
  • 1 proužek pomerančové kůry
  • 20 ml vermutu Dubonnet
  • 45 ml ginu
Článek

Postup

Naplňte mixovací sklenici ledem a vlijte do ní tekuté ingredience. Dobře promíchejte a přeceďte do sklenice s několika kostkami ledu. Přidržte nad sklenicí pomerančovou kůru a zapalovačem ožehněte kůru tak, aby pomerančové oleje nakapaly do směsi. Vhoďte do sklenice kůru na ozdobu. Alternativně podávejte ve sklence na martini bez ledu. Třebaže si lze jen těžko představit, jak by se gin mohl zkombinovat s Dubonnetem v cosi tavitelného, je tento koktejl lahodný a vynikající jako aperitiv před obědem. Pomerančová kůra (která se ožehne, aby uvolnila do směsi své oleje) posiluje charakter bohatého, kořenitého dubonnetu, který se dělá z červeného vína, a současně se prosazují i rostlinné příchuti ginu. V zájmu nejlepších výsledků použijte gin Plymouth. Pokud si skutečně potrpíte na sladké, můžete nahradit dubonnet Martini Rosso.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama