Hlavní obsah

Zazimujte pokožku, jaro je daleko...

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

I v zimě může být vaše pleť krásnáFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Zima, vítr, extrémní teploty! Ženské půvaby trpí. Nemusíte si však zoufat! Stačí se jen na chladivou zátěž důkladně připravit a z jara budete krásná a svěží. Vyzkoušejte naše tipy!

Článek

Zimní rouška

V létě jednoznačně preferujeme krémy hydratační. Záleží samozřejmě na typu pokožky, ale v určitém množství je hydratace nezbytná v každém případě. V zimě jsou nepostradatelné krémy s vysokým obsahem oleje, vosku, vitaminů a ochranných faktorů, chlad totiž zpomaluje látkovou výměnu. Mazové žlázy produkují méně tuku, který pleť běžně chrání před vysoušením. A tyto nedostatky je třeba řešit vhodně zvolenou kosmetikou.

Doporučujeme:

- emulze, Nutrilogie, Vichy, 540 Kč - krém, Weather Protective Cream, Oriflame, 239 Kč - krém, Tender Care, Oriflame, 249 Kč

Balzámy na rty

V obličeji nejvíce trpí rty. Proto je nutné mít po ruce balzám, který regeneruje kolagenová vlákna a obsahuje zvláčňující látky, které rty zároveň hydratují. Většina balzámů svůdně voní a snadno se roztírají. A navíc, efekt podobný nalíčení rtěnkou je zaručen. Rozdávejte hřejivé zimní polibky!

Doporučujeme:

- vyživující tyčinka, Stick Levres Cold Cream, Avéne, 205 Kč - balzám, Nourishing Lip Balm, Yves Rocher, 99 Kč - ošetřující balzám, Cherry Kiss, Labello, 45 Kč

Kosmetické rukavice

Čím je zima větší, tím více mastných látek pokožka „spotřebuje". Tenká kůže na rukách v zimě hodně trpí a to se může podepsat na jejím vzhledu. V tuhých mrazech proto rozhodně nezapomínejte na rukavice. Potěšte popraskané ruce aplikací krému, který jim poskytne okamžitou úlevu. A jeho ochrannou vrstvu udržujte po celý den. Pro lepší promaštění a scelení kožní bariéry praktikujte olejové zábaly a koupele.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

V mrazech naše pokožka trpíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Doporučujeme:

- emulze, Skin So Soft, Avon, 89 Kč - voděodolný krém, Lipikar Xerand, La Roche-Posay, 220 Kč - krém na ruce, Intensive Cream, Dove, 76 Kč

Izolace těla

Kůže na těle je nepoměrně silnější než pokožka obličeje. Přesto se najdou ztenčená místa, na nichž pokožka enormně vysychá, praská nebo se přímo loupe. Vyživující mléka nebo krémy pomohou předejít těmto nepříjemným aspektům zimy. Ideální jsou opět přípravky na bázi vosku nebo bambuckého másla. Olivový nebo jakýkoli jiný regenerační olej zamezí následným problémům a je pro tělo příjemný, navíc i krásně voní. Bylinné koupele a následná masáž emulzemi k tomu určenými vás dokonale ochrání.

Doporučujeme:

- tělové mléko, Intensive Lotion, Dove, 169 Kč - tělové mléko, Zimní potěšení, Nivea, 115 Kč - tělový balzám, Bio Karité, Saloos, 115 Kč

Péče se vám vrátí

Všechno, co pro svoji pokožku uděláte v zimě navíc, se vám na jaře stonásobně vrátí. Vždyť na co jiného by měl člověk dbát než na své vlastní zdraví, které je v zimě nejvíce ohrožené.

Reklama

Související témata:

Načítám