Hlavní obsah

Zbavte se chloupků na prsou!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Problém chloupků je tíživější v létěFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Trápí vás drobné chloupky na prsou? V letních měsících řeší tento problém mnoho žen. Některé mají to štěstí, že bílé chloupky připomínají spíše chmýří a jejich nositelkám nevadí. Jiné ale dokážou pěkně potrápit. Poradíme vám tedy, jak se chloupků zbavit!

Článek

Poprsí i bříško mnoha žen je pokryto jemnými světlými chloupky. Ve většině případech jde ale o tak řídké a minimalistické ochlupení, že vlastně slovo „ochlupení" není tím správným výrazem. Navíc si toho málokdo všimne. Na druhou stranu jsou i ženy, které tento problém trápí ve větší míře. Tyto jejich partie jsou pokryty chloupky, které už tak snadno přehlédnout nelze.

Můžou za to hormony

„Chloupky na prsou a okolo pupíku u žen jsou způsobeny mužskými hormony. Ty žena v těle přirozeně má také, ale zpravidla v malém množství. Je-li však mužského hormonu testosteronu v ženském těle trošičku více, objevují se chloupky. Bohužel tato vlastnost je dána z velké části geneticky, takže ji nemůžete nijak výrazně ovlivnit," říká lékařka Martina Grednerová. A hned také radí, jak lze mužský hormon v těle potlačit. „Ideálním řešením na potlačení mužského hormonu je zjednodušeně řečeno vyvolání přesily ženských hormonů. A k tomu vám pomůže užívání hormonální antikoncepce," říká doktorka Grednerová.

A my tak získáváme první radu a návod, jak se nežádoucích chloupků zbavit. Pokud tedy užíváte jiný druh antikoncepce, než je ta hormonální, nezbývá než zajít za svým gynekologem a nechat si předepsat prášky. Ty by měly zabrat během prvního měsíce užívání. Chloupky přestanou růst. Takže pokud si je po měsíci užívání hormonální antikoncepce oholíte nebo třeba vytrháte pinzetou, neměly by již narůst.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Chloupků vás úplně zbaví laserová depilaceFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Laserová depilace

Pokud ale hormonální antikoncepci užíváte a chloupky stále nemizí, naskýtá se i jiné řešení. Jedním z nejčastěji užívaných je laserová depilace. Za tuto depilaci zaplatíte přibližně čtyři tisíce korun. A pokud budete podobný zákrok požadovat i na bříšku, připravte si sumu zhruba dvojnásobnou. Tak se totiž ceny za jedno laserové ozáření pohybují. Většinou ale potřebujete zmiňovanou procedurou laserového odstranění chloupků projít několikrát, v průměru pětkrát. To abyste měla jistotu, že vám třeba časem chloupky zase nenarostou. „Laserová depilace je moderní a hodně žádané řešení. Zejména ženy, kde je ochlupení výrazné, vůbec neváhají a do zákroku jsou ochotny investovat," vysvětluje lékařka Grednerová. A hned také dodává, že tato metoda je navíc i zcela bezbolestná.

Vytrhávání a holení

Pokud si ale z nějakého (pravděpodobně finančního) důvodu nemůžete laserový zákrok dovolit, pak nezbývá než využívat depilační přípravky snadno dostupné. Chloupky odstraníte snadno i žiletkou či voskem. Ale klasické depilační strojky, které běžně používáte třeba na holení lýtek, příliš vhodné nejsou. „Fungují na poměrně agresivním principu vytrhávání. Proto vám může citlivější pokožka na prsou zarudnout a bolet i určitý čas po depilaci," varuje doktorka Gednerová.

Milé dámy, přestaňte se trápit a vyzkoušejte naše tipy. Určitě některý z nich zabere a budete na své poprsí hrdá!

Reklama

Související témata:

Načítám