Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

V parných letních dnech není lepšího osvěžení než chladivé nanuky. A co teprve, když máte jistotu, že obsahují jen to nejlepší a přesně odpovídají vaší chuti? Připravte si je během chvilky doma!

30 min.
Příprava
3 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 nanuků
  • 1 hrnek mraženého lesního ovoce
  • 250 g řeckého jogurtu
    7
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička citronové šťávy
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do jogurtu vmíchejte citronovou šťávu a polovinu cukru a chvilku počkejte, aby se cukr rozpustil.

02.

Lesní ovoce (můžete použít i mražené, které necháte povolit) rozmixujte se zbylým cukrem.

03.

Do tvořítek na nanuky dejte vždy lžíci jogurtu, pak lžíci ovoce a celý postup ještě jednou zopakujte. Lžičkou vrstvy trochu propojte a nechte v mrazáku několik hodin zatuhnout.

Tip: Pro zdravější nanuky použijte místo cukru med. Do jogurtu můžete také nasekat čerstvou mátu nebo bazalku, zmrzlina pak bude ještě více osvěžující.

Související témata:

Načítám