Hlavní obsah

Zdravé dítě? Máme super tipy!

Foto: shutterstock.com

Přečtěte si návod, jak mít zdravé dítěFoto: shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno musíte udělat pro to, aby se vaše dítě správně vyvíjelo a bylo zdravé? Tak především se musíte zaměřit na správnou výchovu, připravit pro malé caparty vyvážený jídelníček a také podporovat vývoj jejich osobnosti. Jak na to vám poradí zářijové knižní novinky!

Článek

I výchova může ovlivnit zdraví

Jaké jsou moderní trendy v životním stylu? To ví příručka Výchova ke zdraví, která se právě dostává na pulty knihkupců. Zdraví musíme chápat jako vyvážený stav tělesné, duševní a sociální pohody. Zdravotní stav se promítá do všech stránek života, a proto bychom už od dětství měly o sebe v tomto směru dbát. Příručka je určena jak učitelům, tak i rodičům, kteří si uvědomují, že prevence a správný životní styl zvolený už v dětství jsou tou správnou cestou k úspěchu.

Machová, J. a kol.: Výchova ke zdraví. Vydala Grada, 296 stran, 399 Kč.

Maminko, já mám hlad!

Pokud si nevíte rady, jak obelstít mlsné jazýčky svých ratolestí a na talíř jim „podstrčit“ i něco zdravého, tak jsme pro vás našli řešení! Kniha Vaříme pro děti totiž obsahuje 225 nápaditých receptů, kterými žádné dorůstající děcko nepohrdne! Najdete v ní nápady na pokrmy už pro šestiměsíční děti – mj. spoustu tipů na ovocné a zeleninové příkrmy a kaše. Autorka neopomněla ani zdravé nápoje, doporučení na stravu na dovolené či ukázkový týdenní jídelníček.

Arndt, M.: Vaříme pro děti; Vydala Grada, 248 stran, 259 Kč.

Foto: GradaZdravý vývoj dítěte? Už víte, jak na to!Sebevědomí je základ

Nástup do první třídy může být pro malé dítě obtížně překonatelnou životní překážkou. Nové prostředí, nový kolektiv, povinné úkoly a pravidla. Na to, jak malý školáček vnímá všechny pokyny, které se na něj v jednom kuse hrnou, se zaměřila autorka knihy Rozvoj zdravého sebevědomí školáka. Podle ní spočívá správné začlenění dítěte do vzdělávacího procesu v pevném sebevědomí. Publikace vám poradí, jak právě ono sebevědomí v malém žáčkovi probudit a aktivně podporovat.

Sedláčková, D.: Rozvoj zdravého sebevědomí žáka; Vydala Grada, 128 stran, 179 Kč.

A jaké jsou vaše tipy na zdravý vývoj malých dětí? Potýkaly jste se při nástupu do první třídy se závažnými problémy? Naordinovaly jste své ratolesti jiný životní styl, než je běžné? Napište nám o tom na info@prozeny.cz! Vedle životních receptů jsme ale zvědaví i na ty, co se týkají přímo jídla! Máte nějaké, které se vám odsvědčily? Nenechávejte si je pro sebe a podělte se s ostatními čtenářkami v rubrice Vaše recepty!

Související témata:

Načítám