Hlavní obsah

Zdravější zuby už za dvanáct týdnů!

Reklama

Vznik zubního kazu je neustálou hrozbou. Vyčistit si správně zuby totiž není tak snadné, jak by se na první pohled zdálo.

Článek

Hra na schovávanou

Zub se skládá z korunky, krčku a kořene. Korunka je běžně viditelná část chrupu vyčnívající do dutiny ústní, krček je chráněn dásní a samotný kořen se nachází v zubním lůžku. Aby chrup zůstal zcela zdravý, potřebuje pravidelnou péči, jejímž základem je správné čištění celé plochy zubu.

To se snadno řekne, ale hůře udělá. Při běžné zubní hygieně si totiž vyčistíte pouhých třicet procent plochy zubu! Logicky vzato se není čemu divit – 70 % chrupu je ukryto v dásni, kam byste se s kartáčkem dostávali jen obtížně. Tato „skrýš“ ale bohužel nebývá tak bezpečná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Dáseň totiž v mnoha případech netěsní, čímž umožní přístup zubnímu plaku – měkké a lepivé vrstvě tvořené mikroskopickými zbytky potravy, v níž se snadno množí bakterie, které se později podílejí na vzniku zubního kazu a zánětu dásní.

Zdravé dásně

Bakterie škodí především tím, že snižují pH na povrchu zubů. Původně neutrální prostředí dutiny ústní se vinou jejich přítomnosti mění na kyselé, dochází k uvolňování minerálních látek a sklovina zubu se začíná naleptávat. Bakterie velmi často napadají také jemnou tkáň dásně.

Dokonalá ochrana

Jako perfektní prevence všech výše uvedených potíží poslouží nová zubní pasta Odol3dent Maximum, která je výjimečná tím, že chrání celý zub – tedy nejen korunku, ale také části skrývající se pod dásní. Díky fluoridu, který obsahuje, posiluje zubní sklovinu, brání vzniku kazů a zároveň kontroluje množství zubního plaku u dásní, čímž je udržuje přilehlé těsně k zubům. Navíc posiluje přirozenou bariéru chránící kořen zubu, který je mnohem zranitelnější než vrchní část chrupu. Klinické testy prokázaly, že zubní pasta Odol3dent Maximum dokáže snížit míru plaku až o 24 % v porovnání s běžnými pastami, a to během pouhých dvanácti týdnů užívání. Chcete-li pro svůj chrup udělat maximum, zvolte zubní pastu, která ho nejlépe ochrání.

Další důvod k úsměvu

S ohledem na životní prostředí se zubní pasta Odol3dent Maximum neprodává ve standardní papírové krabičce. Ročně se tak celosvětově ušetří 320 tun papíru a 2 240 stromů, které by musely být pokáceny.

Více informací na www.odol3dent.cz/maximum.

Reklama

Související témata:

Načítám