Hlavní obsah

Zdravotní polštářky jako první pomoc

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zdravotní polštáře vám pomohouFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Voní a léčí zároveň - takovou moc mají zdravotní polštářky. Hřejivé, chladivé či bylinné polštářky umí zmírnit migrénu, zbavit vás bolestí nebo zklidnit nervy. Můžete si ho koupit anebo vyrobit sami při odpoledním posezení na zahradní lavičce. Stačí k tomu jen chvilka. My vám poradíme, jak na to.

Článek

Polštáře toho prostě zvládají dnes už mnohem víc než jenom ležet v posteli, na pohovce či židli. Ať už hřejí, chladí, jsou měkké či tvrdé, vždy dokážou pomoci s mnoha zdravotními obtížemi. Jejich výhodou totiž je, že působí cíleně na postižené části těla. A jak přesně fungují?

Chladivý polštář proti bolestem hlavy a migréně

Chladivý gelový polštářek speciálně pro případ bolesti hlavy se vyrábí většinou ve tvaru brýlí. Pokud vás potíže přepadnou, pak jej stačí jen vložit na několik minut do mrazáku a pak si jej nasadit na oči. Uvidíte, že už po 15 minutách začne bolest odeznívat. Tento polštářek je skvělý také při velké únavě očí.

Špalda na spaní

Polštáře naplněné špaldou vás příjemně vyprovodí do říše snů. Špalda totiž umí pohltit tělesnou teplotu a zcela se přizpůsobí vašemu tvaru hlavy. Ve spánku proto nejste nezdravě zkřivená. Díky poddajnému špaldovému polštářku se vám bude skutečně dobře usínat.

Pecky z třešní zbaví menstruačních bolestí

Polštáře vyplněné třešňovými peckami jsou výbornou alternativou termolahví s teplou vodou. Výhodou je, že si teplo udrží mnohem déle (polštářek s třešňovými peckami nahřejete za chvíli v mikrovlnné troubě). S tímto polštářem hravě zvládnete křeče v podbřišku i napětí ve svalech.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Třešňové pecky udrží dlouho teploFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Polštář pro alergiky ničí roztoče

Alergici na domácí prach potřebují polštář, který lze prát na 60 stupňů. Teprve při této teplotě totiž roztoče neúprosně zlikvidujete.

Ochrana plosky nohou

Pokud jste celý den na nohách, měli byste používat odpružující vložky. Jinou vhodnou ochranou jsou pak gelové polštářky.

Levandule zklidní nervy

Polštářek naplněný levandulí umí báječně zklidnit nervy. Dejte si jej do postele k polštáři, bude vás hýčkat. Zapomenete na problémy a lépe usnete.

Polštář na bolesti zad

Ploché polštáře naplněné vzduchem (alternativou jsou také málo nafouklé overbally) stále udržují muskulaturu zad v pohybu, čímž ji posilují, i když celý den sedíte. Polštářek či overball vložte při práci mezi bederní páteř a opěrku. Pro procvičení zad si pak dejte polštářek o něco výš.

Cestování v pohodě

S polštářkem podpírajícím krční páteř můžete i na dlouhých cestách pohodlně vsedě pospávat. Až vás přepadne dřímota, hlava podpíraná polštářkem vám nesklouzne na stranu. Tento polštářek, ovšem v menším provedení, by měli mít kojenci a batolata i v autosedačkách. I jim chrání a při cestě opečovává krční páteř.

Jaký polštářek si ušijete vy?

Reklama

Související témata:

Načítám