Hlavní obsah

Po čem muži touží?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Muži a ženy mají rozdílnou představu o ideálním soužitíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taky míváte pocit, že i když partnerovi něco poněkolikáté sdělujete, svěřujete se mu, že vás prostě nechápe? Že mu to hlava nebere? Přestaňte se trápit a hádat! Muži a ženy mívají o ideálním soužití rozdílnou představu. Abychom byly šťastné, je potřeba přijmout fakt, že některé věci cítíme odlišně.

Článek

Vzorce chování

Je snad už i vědecky dokázáno, že muži a ženy jsou dva rozdílné živočišné druhy. Vzorce chování, které si tvoříme od kojence, jsou natolik silné, že se dají těžko měnit. Spousta z nás je ani nevnímá anebo nemá potřebu na sobě v tomto směru pracovat. Níže uvedené rady mohou znít jako klišé, ale zkuste se podle nich řídit a zjistíte, že leckdy zázračně fungují.

Možná je to klišé. Ale funguje to!

1. I přesto, že si to v některých situacích podle vás partner nezaslouží, spolkněte to a hýčkejte ho. Zkuste ho překvapit tím, že „nebouchnete", když se to očekává. Vyslechněte ho, podpořte a dejte mu prostor, aby sám vysvětlil, jak se cítí. 2. Nechte se dobývat, staňte se „kořistí". Ne že by chlapům neimponovaly odvážné ženy, ale každý z nich má v sobě lovce, který musí zvítězit. 3. Nezapomeňte, že i doma byste měla být pro svého muže krásná. Už konečně vyhoďte všechny staré tepláky! Nemusíte doma chodit v nepohodlných modelech, ale ať vám to sluší. 4. Dovolte si být tou slabou, křehkou bytostí, která stále potřebuje chlapskou náruč a pomoc (i když všechno zvládáte sama). Muži často prchají k ženám, které jsou málo soběstačné, ale POTŘEBUJÍ JE. Chlapi v sobě mají přirozenou touhu být silnějšími. 5. Stále svého partnera překvapujte. Tahle rada je ještě naléhavější v případě, že spolu už žijete nějaký ten pátek. Stereotyp je zlodějem lásky. 6. Dávejte svému protějšku prostor, buďte tolerantní. Partneři musí zažívat samostatné prožitky, jak je krásné, když se pak mohou zkušenostmi obohatit. 7. Nezapomeňte, že láska prochází v mnoha případech žaludkem a teplá večeře dělá divy.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Klidně si můžete dovolit být křehká a zranitelnáFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Buďte křehkou květinou

Kdyby obě pohlaví přijala radostně svou přirozenou roli, žili by partneři ve společném svazku v mnohem větší harmonii. Ženy by měly dát svému muži šanci, aby se o ně postaral. Dnešní trend být silnou ženou a vše zvládnout není šťastným řešením. Muži své ženy rádi hýčkají, ale v mnoha případech na to nemají ani prostor. Proto začínají být pasivnější a bez nápadu. Pokud cítíte, že ve vašem vztahu není všechno v pořádku, začněte u sebe a uvidíte, že se najednou změní i chování vašeho partnera... Budete hýčkána květinou, pojedete na zajímavou dovolenou, muž se kvůli vám popere, bude bránit vaši čest jako rytíř, svému slovo vždy dostojí. Možná to tak nakonec nedopadne, ale třeba stačí jen takhle málo! Být tou křehkou květinou, kterou ve vás na začátku vztahu objevil.

Reklama

Související témata:

Načítám