Hlavní obsah

Ženská tajemství při milování

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Za ženský orgasmus je odpovědný klitorisFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vagina má moc se zduřit, klitoris se zase schovává a žena někdy chutná jako kyselé okurky. Proč? A co se vlastně děje s dámským pohlavním ústrojím během sexu?

Článek

V padesátých letech poodhalil ve svých výzkumech vědec jménem Kermit Krantz mnohá tajemství ženské sexuality. Přišel na to, že více nervových zakončení je na poštěváčku, ale není to pravidlem, neboť každá žena ,,dole" je unikát. Dá se říci, že tato oblast je lehce přirovnatelná k otiskům prstů - najít dvě ženy, které by byly anatomicky vybaveny zcela stejně, nelze. Proto je nutné vést partnerovy ruce i jazyk na místa, která vyvolávají slastné pocity. Bez ohledu na předchozí zkušenosti se totiž partner může dlouho snažit zbytečně. Jakmile má nějaké „zajeté" pohyby nebo postupy, které vyžadovala předchozí milenka, těžko se jich zbavuje. A tak vysvětlování a názorné ukazování jsou tou úplně správnou cestou.

Vagina jako hruška

Když se žena vzruší, vagina nabobtná. Ano, skoro jako penis, jenže v tomhle případě je rozdíl větší. Paul Joannides v knize Sex je umět, chtít a vědět popisuje, že se pochva z původních pěti centimetrů dokáže při stavu vzrušení zvětšit na necelých dvacet centimetrů! (A pak že kouzlit s velikostí dokáží jen muži.) Vzrušení také zapříčiní, že se první třetina pochvy zúží, ale zadní část se „přifoukne". Vepředu je pochva citlivá na dotek, vzadu na tlak. Na to, jak by měla být vlhká, nejsou žádná měřítka. Některá žena je mokrá už jen při představě sexu, další si nedokáže milování představit bez lubrikačního gelu. Vlhkost údajně ovlivňuje i fáze menstruačního cyklu.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vagina při sexu změní délku i tvarFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Klitoris si hraje

I klitoris je téma velmi individuální. Na světě je proto, aby daroval slast. Malá velikost, a přesto neskutečné zážitky. Jeho citlivost je různá, každopádně čím větší fáze vzrušení, tím větší velikost (překrvuje se). Před orgasmem se ale jakoby schová, smrští se, potvůrka jedna. A když to teenager vidí poprvé, je z toho vyjukaný. No aby ne, nelekla byste se, kdyby milenci zmizel penis?

Jak žena chutná

Když už se bavíme „spolu a o všem", nesmíme zapomenout na chuť a vůni pochvy. Hodnota pH lidského těla je zhruba od 6,0 do 7,0, ale v ženském rozkroku už je to 4,0 až 5,5, což vypovídá o kyselejším prostředí kvůli přítomnosti kyseliny mléčné. Sladší chuti lze dosáhnout vynecháním červeného masa z jídelníčku a vyšším požíváním banánů. Ale opět je vše závislé na fázi menstruačního cyklu a hygieně.

Ejakulace je dar

A máme tu orgasmus! V okamžiku vyvrcholení vytéká z vaginy šťáva, jejíž množství může být větší než malé. Jinou kapitolou je ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus. Ejakulát v dámském podání je většinou čirý a vodnatý a některé dámy uvádějí, že kvůli jeho většímu množství jsou nuceny si vaginální orgasmus dopřávat pouze za omezených podmínek (vana, sprcha, starý ručník přes postel). Na množství tekutiny ale zase tolik nezáleží, když tedy nemusíte spát na mokré posteli. Důležitý je přece prožitek!

A co se při sexu děje s vámi? Červenají vám tváře? Třesou se vám kolena při orgasmu?

Reklama

Související témata:

Načítám