Hlavní obsah

Ženy mají nový trend: Plastiku bodu G!

Foto: thinkstock

Myslíte, že vám pomůže plastika k lepšímu sexu?Foto: thinkstock

Reklama

Větší vzrušivost, více vyvrcholení... To jsou prý pozitiva, proč si ženy ve světě nechávají píchat do klínů, respektive do místa, kde je bod G, injekce. Zeptali jsme se: Je to vůbec k něčemu?

Článek

Jedná se o zákrok, kdy se kolagen či jiná výplň injekcí vpraví do ženského bodu G, aby došlo k posílení a zvětšení citlivosti této oblasti (takzvané podkládání). V USA to již podstoupilo více než 2000 žen. Stojí něco takového za pokus? Opravdu se tím zlepší sexuální život?

Pro „plastiku“ bodu G a proti ní

Náklady: Okolo dvanácti tisíc korun.

Účinek: „Jsou vědci, kteří popírají existenci G bodu. Pak by taková plastika k ničemu nebyla. Určitě ale existuje část přední stěny pochvy, která je citlivá na stimulaci, ať to nazýváme jakkoli,“ říká sexuolog Luděk Daneš. A dodává: „Pokud je mi známo, na některých pracovištích aplikují do této oblasti kyselinu hyaluronovou, která toto místo zvýrazní, a ono je pak lépe stimulovatelné například penisem nebo vibrátorem. Efekt je ale stejně jen dočasný.“ Proč? Výplň se začne vstřebávat. Botox ani trvalou taky nemáte napořád…

Foto: thinkstock

Doktoři se spíše kloní k přirozenějším cestám k uspokojení, než jsou plastické operaceFoto: thinkstock

Vliv na milostný život: Prý několikanásobné orgasmy a obecné extáze. Informace však plynou převážně ze zahraničí. „Je pravda, že jsem ve své ordinaci zatím nepotkal ženu po takovém zákroku,“ uvádí Luděk Daneš.

Záruka: Doktorka Bat Sheva Marcus z Medical Center for Female Sexuality v New Yorku říká, že někdo rozdíl pocítí, jiný ne. Nereálná očekávání však mohou zklamat. „Obával bych se spíš negativního vlivu na ženskou sexualitu,“ myslí si sexuolog Zlatko Pastor.

Důvod zákroku: „Pokud žena není vaginálně vzrušivá, nemá takový zákrok naději na úspěch. Pokud je naopak dobře vzrušivá v oblasti G bodu, nemá zákrok žádný smysl,“ uvádí dál Luděk Daneš s tím, že se tedy převážně jedná o reklamní tahy.

Bolest: Augmentace bodu G je nebolestivý ambulantní výkon prováděný v lokální anestezii. Za 4 hodiny se můžete vrátit zpět do života. O dvanáct a víc tisíc chudší. Není třeba lepší nejdřív si zkusit zlepšit milostný život i bez lékařské pomoci? Sexuologové jsou rozhodně pro. „Trend vyplňovat dutiny a orgány různými materiály se mi vůbec nelíbí,“ uzavírá Luděk Daneš.

A jak se to líbí vám? Půjdete do toho?

Reklama

Načítám