Hlavní obsah

5 typických mužských odpovědí na ženské otázky

Foto: thinkstock

Jako by byli nějak identicky naprogramovaní. Některé mužské odpovědi jsou až děsivě stejnéFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jedno, zda je váš partner zedník či doktor věd. Nezáleží ani na tom, jaké jste vy. Ženy totiž pokládají svým mužům obdobné otázky a dostávají na ně téměř identické odpovědi.

Článek

Bez ohledu na věk, zaměstnání, vzdělání, víru či sociální postavení se ve většině dlouhotrvajících vztahů řeší velmi podobné problémy. Ve víru každodennosti jde o to, kdo obstará nákup, kdy váš muž utáhne kapající kohoutek, kdo napíše s dětmi úkoly a podobně. S tím souvisejí typicky ženské otázky a klasické mužské odpovědi. Pravděpodobně to u vás doma vypadá zhruba následovně.

1. Jojo

Tohle je univerzální mužská odpověď v podstatě na cokoli. V závislosti na kreativitě vašeho partnera možná slýcháte její další varianty v podobě „to víš, že jo“ či „hmmm“. Dá se s ní totiž velmi snadno, rychle a zcela bezbolestně „spláchnout“ jakákoli vaše otázka.

Sluší mi to? Máš mě rád? Posloucháš mě vůbec? Chutnala ti večeře? Zavoláš rodičům? Nepřijde ti, že sousedka dost přibrala? To vše spraví jedno rychlé „jojo“.

Občas ale pánové dost riskují. „Říkám tomu jojování. Manžel jojuje, když je třeba unavený nebo nemá náladu. Ani neví, na co se ho ptám. Takže pak od běžných otázek plynule přecházím k těm ,Koupíš mi nové auto? Budeš celý týden dětem číst pohádku před spaním? Jsem ta nejkrásnější ženská na světě?´ Zhruba u třetí až čtvrté otázky mu to dojde a konečně mě začne vnímat,“ směje se sedmatřicetiletá Majka.

Foto: thinkstock

Ono se to opraví, ono se to vypere. A k tomu milý úsměv. Tak to je typická mužská odpověď téměř na jakýkoli problém v domácnostiFoto: thinkstock

2. Zvratné zájmeno „se“

Tak to se v mužských odpovědích objevuje až nebezpečně často. Většinou v situacích, kdy se pánům něco nevydařilo. Když polili koberec pivem, kvůli údržbě kola zaneřádili celou koupelnu nebo se jim ve vašem autě vysypal celý nákup včetně vajec. Jakmile se zeptáte, co s tím hodlají dělat, uslyšíte pravděpodobně jednu z následujících vět se slavným „se“:

  • To se vypere.
  • To se umyje.
  • To se uklidí.

Záhadný pan Se, který vše dokonale vycídí, vyčistí a uklidí, ale bohužel existuje jen v hlavách mužů.

3. Potom

Jakýkoli váš dotaz, kterým se pídíte po nějakém časovém údaji, pravděpodobně končí odpovědí „potom“.

Kdy zajedeš s autem do myčky? Kdy vyklidíš sklep? Kdy odneseš krabice do tříděného odpadu? Potom! Jenže po čem? Tak to už se od pánů většinou nedozvíte. Může to tedy znamenat stejně tak „po zprávách“ jako třeba „poté, co se Jižní Korea usmíří s tou severní“. Takže v reálném světě znamená mužské „potom“ spíš „až to uděláš ty, miláčku“.

Foto: thinkstock

Když se jim to hodí, budou s vámi muži ve všem souhlasit. Obzvlášť, když jim to zajistí klid na sledování fotbalu a podobněFoto: thinkstock

4. Máš pravdu

Další univerzálně využitelná odpověď. A opět používaná především ve chvílích, kdy se v televizi střílí penalty, případně se váš dotaz týká něčeho, co váš muž nepokládá za důležité. V tu chvíli se můžete ptát na cokoli, a prostě budete mít pravdu. „Manžel takhle odpovídá, když začnu řešit, že je potřeba vymalovat chodbu, natřít plot a vůbec dát to u nás doma trochu do pořádku,“ říká třiatřicetiletá Lenka.

5. Ne, je to dobrý

Tohle je spíš taková uklidňovací formule, zaklínadlo, které má nervózní či nejistou ženu hodit takříkajíc do pohody. Velmi často takhle muži odpovídají, když se ptáte na věci související s tím, jak vypadáte.

Nejsem v těch šatech tlustá? Není ta sukně moc těsná? Nemá ta blůzka moc velký výstřih? Co moje vlasy, neměla bych zajít ke kadeřnici? Většina mužů na to odpoví „ne, je to dobrý“ a část těch lépe vychovaných (případně více zkušených) dodá „vypadáš skvěle“.

Jaké odpovědi používá často váš muž?

Reklama

Načítám