Hlavní obsah

Zeštíhlující masáže? Fungují!

Foto: thinkstock.com

Masáže nebo zábaly vás příjemně uvolníFoto: thinkstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příjemná hudba, spousta bylinek, šikovné masérské ruce a nějaká ta zaručeně tajná ingredience – vše dobře „zamíchat" a výsledkem by mělo být štíhlejší a krásnější tělo! Zázrak, nebo reklamní tah? Může nás tahle kombinace zbavit přebytečných kil a celulitidy? Zjišťovali jsme na vlastní kůži!

Článek

Od ledna spolu hubneme (a úspěšně!), každá máme k tomu jiný důvod, ale výsledek by měl být stejný: lepší pocit, spousta energie a krásnější tělo. Po tom, co jsme všechno spolu prožily, je jasné, že udržet si zdraví a pěkné křivky je docela dřina, a tak je jasné, že kdyby tyhle „zaručené" recepty fungovaly doslovně, bez dalšího přičinění, běhali by kolem nás samí štíhlí lidé a obezitologové by přišli o práci. Přesto nelze ani tvrdit, že detoxikační či zeštíhlující procedury nefungují. Jak to tedy vlastně je?

Detox, potřebujeme ho?

I když si společně pravidelně děláme odlehčující kúry v době úplňku a novoluní a tělo tohle přivítá vždycky s povděkem, je třeba si nalít čistého vína. Nemluvím teď o alkoholu, ale o tom, že ne každý člověk se nutně potřebuje čistit. Jestliže se cítíte nezdravě a unaveně, aniž by se o vás pokoušela nějaká ta nemoc, pak detox v podobě odlehčení stravy smysl má a může pomoci. Běžný organismus ovšem podle odborníků toxiny dokáže docela obstojně odbourat sám.

V tomhle světle to vypadá, že všechny salony nás klamou a útočí nikoli na toxiny, nýbrž na naše peněženky. Ani tohle není úplně pravda. Procedury zahrnující nejrůznější zábaly z bylinek, mořských řas, lymfodrenáže apod. sice nemívají takový zázračný účinek, jak slibují reklamy, ale přesto dokážou být v kombinaci s pohybem a zdravým způsobem stravování tělu velmi prospěšné.

„Detoxikační ošetření" dokáže např. odstranit napětí, zlepšit kvalitu spánku, zvýšit tělesnou výkonnost a celkově ulevit tělu od bolesti. Většina procedur má také za úkol obnovit lymfatický systém, který umí zlepšit stav pokožky, potažmo celulitidy. Jemný peeling odstraní odumřelé kožní buňky a napomáhá správnému prokrvení pokožky.

Zábaly mohou zase obsahovat různé látky (většinou přírodního charakteru), které usnadňují proces odbourávání tuků. Kromě toho dokážou příjemně prohřát svaly a uvolnit celé tělo. Cítíte se po nich odpočatě a plné energie, což je pro zdraví a naše zdravé hubnutí stejně podstatné jako správný jídelníček. Kúry jsou obohacené o doplňkové služby – např. dobře zvolená obličejová maska dokáže zlepšit krevní oběh pod kůží a následkem kúře, ne?

Foto: thinkstock.com

Také masáž obličeje byla osvěžujícíFoto: thinkstock.com

Na výzvědách o detoxu

Znáte mě, co nevyzkouším, tomu nevěřím. A tak jsem se sama vydala otestovat poměrně drahou proceduru. Osobně věřím Thajkám, takže jsem si vybrala detoxikační masáž v jednom z masážních center Tawan. Jen co za mnou zaklaply venkovní dveře, ocitla jsem se v jiném světě, zapomněla na práci a denní starosti. Dostala jsem župánek a hurá na masáž. Začátek nebyl zrovna valný. Ne proto, že by masérka udělala nějakou chybu, ale peeling celého těla zkrátka nepatří k mým oblíbeným. Byla jsem ale dopředu připravená, že při podobných masážích se se mnou mazlit nebudou. Jde přece o rozproudění lymfy a toho hlazením nedocílíte. Pozitivní na tom byla ta vůně mořských řas, která mi pomohla zavzpomínat na dovolenou.

Ani jsem si nestačila všimnout, že mě balí do igelitu a přikrývá dekami. Po celém těle jsem ucítila blažené teplo. Mezi tím se mi dostalo příjemné hloubkové masáže obličeje, která trvala asi dvacet minut. Po důkladné sprše jsem si užívala speciální masáže celého těla od hlavy až k patě. Po dvou hodinách jsem odcházela dokonale odpočinutá, svěží a na první dojem lehčí. Jestliže podlehnete příjemné „očišťující" masáži jako já, nezapomeňte ji nechat ještě nějakou chvilku „doznít" a vyhraďte si čas na šálek dobrého bylinkového čaje. Dostaly jste chuť vyzkoušet si zdarma luxusní péči thajských masérek? Vyhrajte ji! Stačí kliknout ZDE.

Pokud máte dostatek peněz, můžete si dopřát podobných procedur, kolik se vám zachce. Zvolte si tu pravou a nechte se obletovat a hýčkat, vždyť si to za tu námahu zasloužíte. Jestliže ovšem máte hlouběji do kapsy, nemusíte se nutně podobných účinků vzdát. Jednoduše vyrazte na ranní svižnou procházku na čerstvém vzduchu. Tělu prospěje úplně stejně. Nebo se nechte namasírovat příjemným tělovým peelingem od partnera. Možná vás mile překvapí jeho zručnost. Uvolnění je v tomhle případě zaručené!

Ať tak či tak, zapomeňte na únavu a přivítejte jaro štíhlejší, plné energie a s úsměvem, jako jsem to udělala já.

Rozhodly jste se zatočit s přebytečnými kilogramy a nevíte, jak na to? Posilte naše řady! Návod najdete v seriálu o zdravém hubnutí bez jo-jo efektu. Se cvičením vám ochotně poradí trenér Michal Šubr.

Reklama

Související témata:

Načítám