Hlavní obsah

Žhavá novinka: Umělé bradavky

Foto: Thinkstock

Chirurgicky upravit lze i prsní bradavkyFoto: Thinkstock

Reklama

Ženská touha po dokonalosti je neuvěřitelná! Po velkém boomu zvětšování a upravování objemu prsou je tu další „vylepšovák“ – vztyčené bradavky! U prsou už odteď nejde ani tak o velikost, ta se ustálila na košíčku „C“, ale o jejich vzhled. Plastičtí chirurgové si mnou ruce, výrobci pomůcek nelení. Je libo trvalá úprava za desítky tisíc nebo falešné bradavky za méně než 400 korun?

Článek

Nahá i oblečená zároveň

Přiléhavé tričko, ze kterého se rýsují dva svůdné pahorky. Tak to je nový trend, který k nám dorazil už vloni a získává si stále více příznivkyň. Přijde vám to vtipné, odvážně přehnané, k ničemu? Tisíce žen to vidí jinak! Zatímco dříve toužily mít ňadra dmoucí jako kráska z pobřežní hlídky Pamela Anderson, dnes chtějí mít roztomile malé a vztyčené bradavky jako třeba Victoria Beckham. To s povděkem přijímají muži, kteří si pohled na takhle svůdný dekolt rozhodně nenechají ujít.

Zkouška za pár korun

Pokud se hned nechcete vrhat jak se říká pod kudlu, můžete si efekt vyzkoušet na silikonových bradavkách, které se prodávají za bezmála 400 korun. Stačí je nasadit a můžete začít provokovat stejně jako Victoria a napsat nám, jaký to mělo ohlas. Věříme, že znatelný! A až vás na ulici nebo ve filmu zaujme přiléhavé tričko, ze kterého vystupují vrcholky bradavek, možná si vzpomenete, že to může být pouhý trik.

Foto: babble.com

Victoria Beckham zavedla novou móduFoto: babble.com

Plastické operace bradavek

„Až dosud celebrity své bradavky neodhalovaly, proto nebylo možné říci, jak by měly ideální bradavky vypadat," vysvětluje dr. Riccardo Frati, plastický chirurg z Harley Medical Group. Teď je ovšem v kurzu díky své extravaganci právě Victoria Beckham a ženy se ji snaží napodobit. A při tom ještě nedávno kromě toho, že existují silikony, mnohé ženy ani netušily, že by si mohly dát upravit také tvar prsou, nebo velikost a barvu prsních bradavek.

Úplně jiný problém ovšem řeší ženy, které mají tzv. vpáčené bradavky (na prsním dvorci nevyčnívají). Tato operace patří mezi korekční zákroky, provádí se buď ambulantně s místním znecitlivěním, nebo v celkové narkóze, kdy je následně nutná jednodenní hospitalizace. Při operaci lékař přeruší vazivové pruhy v bradavce, které dosud způsobovaly, že bradavky směřovaly dovnitř prsu. (Pozor ale, dojde také automaticky k přerušení části mlékovodů, a proto hrozí určité riziko, že v budoucnosti nebude moci maminka kojit své dítě.) Dvorce se pak vytáhnou a ukotví pomocí „zapínacích špendlíků" připomínající piercing. Po operaci je třeba si vyměňovat čtverce z prsou, provádět dezinfekci dvorce a opět zakrýt sterilním čtvercem. Tento proces trvá cca 3 týdny, pak se „špendlíky" odstraní. To dělá většinou lékař. Po operaci můžete od druhého dne do práce, ale fyzickou námahu až po 2 týdnech.

Za podobnou estetickou úpravu bradavek už dáte více než 60 000 korun. To ovšem neřeší Angličanky, které díky novému boomu opět zvýšily návštěvnost klinik plastické chirurgie. Jen za poslední dva roky stoupl počet těchto operací o 30 %.

Co myslíte vy, milé Češky, stanou se umělé bradavky a podobné úpravy prsou hitem i u nás?

Reklama

Související témata:

Načítám