Hlavní obsah

Zimní trendy barev vlasů

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vaše vlasy upoutají na první pohledFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studená i teplá blond, oříšková, čokoláda, měděná i skořicová jsou v této sezoně trendy. Chce to změnu, co říkáte? S našimi tipy vás nová barva bude jen těšit!

Článek

Jakou barvičku

Toužíte po změně? Není proč váhat. Ale... chce to vědět, co chcete a hlavně, zda je to reálné. Z blond na tmavě čokoládovou? To je dost radikální a ne vždy se taková proměna povede. Proč? Protože černou na blond jedním zátahem nedokážete, musíte vlasy postupně zesvětlovat. Nebo barvu měňte melírem. Zásada je, držet se odstínu své pleti, očí a obočí a podle toho nastavit barvu vlasů. Ne totiž každému vše sluší, a proto, pokud chcete zásadní změnu, poraďte se s kadeřníkem nebo vizážistou.

Tmavá nebo světlá

Nezapomeňte, že tmavými odstíny vlasů víc vyniknou rysy, upozorníte jimi například na velký nos a víc vyniknou vrásky a kontury obličeje. Světlé vlasy, zjemňují výraz, také se v nich lépe ztratí šedivý odrost. Vhodně zvolený melír (tón v tónu) dodá vlasům objem.

Oslnivá blondýna

Zesvětlování narušuje strukturu vlasů, proto je důležité o ně pravidelně pečovat - po každém mytí jim dopřejte hloubkovou regeneraci a jednou za dva měsíce si nechte zastřihnout roztřepené konečky. Vaše hříva pak nebude vypadat jako koudel. V případě dlouhých a polodlouhých vlasů svěřte jejich barvení raději odborníkovi, lépe si poradí s odrosty a nezničí konečky vlasů. A znovu, nezapomeňte, že z černé blond neuděláte. Blond je zrádná i tím, že často chytí tzv. levný odstín, když se barvíte sama doma.

Foto: samphoto.cz/jiunlimitedJe libo bruneta, blondýna nebo zrzka?Něžná brunetka

Obyčejně hnědý odstín sluší každému. Jde jen o to, jestli zvolit k celkové osobnosti teplý nebo studený tón. Módní jsou lesklé čokoládové odstíny. Chcete-li se vdát, nalaďte se na hnědou, muži nejčastěji žádají o ruku hnědovlásky.

Rozpustilá zrzka

Zde je důležité myslet na to, že červené částečky se rychle vymývají. Proto důsledně používejte přípravky určené pro barvené vlasy, které zamezují vymývání barvy. Zrzavá barva vlasů vyloženě sedne ženám s alabastrovou pletí. Naopak vyvarujte se červených odstínů, když máte červený nos nebo zarudlá místa v obličeji, zbytečně je podtrhnete a upozorníte na ně.

Ať zvolíte jakýkoliv odstín účesu, vlasy musí být lesklé a zářivé! A musí vypadat zdravě, teprve potom barva vynikne. A toho docílíte, když barveným vlasům poskytnete odpovídající péči.

Reklama

Související témata:

Načítám