Hlavní obsah

Móda: Ulovte chlapa jeho zbraněmi!

Foto: Thinkstock

Stačí přidat jen jeden pánský prvekFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pánský look platí v dámském módním světě za klasiku. A právě muže neuvěřitelně přitahuje! Není divu. Na ženách totiž vypadá neskutečně sexy. Nemusíte se hned oblékat do kostýmků, pro začátek postačí, když ke svému modelu přidáte nějaký ten pánský prvek. A i v létě je z čeho vybírat!

Článek

Pánské „vsuvky"začala v módě uplatňovat návrhářka Coco Chanel. Ta ženám předvedla, že k tomu, aby byly šik, nepotřebují romantické šatičky a sukně. A tento trend se drží dodnes. Na přehlídkách se pravidelně objevují modelky v dobře padnoucích kostýmcích, vestách, pánských kalhotách, kloboucích a polobotkách. Výhodou tohoto stylu je, že je nesmrtelný. Pokud se vám líbí, podívejte se, co vám v šatníku nesmí chybět.

Jednoduchý kalhotový kostým

Kostým by měl především dokonale sedět a měl by zvýraznit vaši siluetu. Držte se proto upnutějších střihů. Abyste dodala pánskému looku eleganci, vyberte si z „ženských materiálů“, jako je samet nebo satén. Krásně vypadají i hlubší véčkové výstřihy. Nebojte se zainvestovat, nadčasový obleček vám bude sloužit řadu let.

Bílá košile

Tak jednoduché a přitom tolik efektivní! Bez bílé košile se neobejde žádný šatník. Noste ji se dvěma horními knoflíky rozepnutými k širším, rovným kalhotám (odvážíte-li se, můžete zkusit i kšandy) nebo si přes ni vezměte tradiční pánskou vestu.

Tip na léto: „V létě stoprocentně unosíte košili bez rukávů nebo například top s volánky, který skvěle kontrastuje s pánskými kalhotami nebo tříčtvrťáky," radí stylistka Lenka Machková.

Foto: fashionsensation.com

Průkopnicí stylu byla Coco ChanelFoto: fashionsensation.com

Upnuté i široké kalhoty

Černé kalhoty má doma snad každá z nás. Hodit se vám budou jak ty úzké, cigaretového střihu, tak i volnější rovné. Nevíte-li si se stylingem rady, řiďte se jednoduchým pravidlem: chce to kontrast! Širší a volné kousky vyrovnávejte těmi upnutějšími.

Tip na léto: „V současných dnech se budete cítit dobře v kraťasech či tříčtvrtečních kalhotách v pánském stylu, v kurzu jsou zejména ty tvídové. Doplnit je můžete i vtipnou bekovkou," radí stylistka Lenka Machková.

Blejzr

Sáčka zažívají velký boom. Místo těch kratších si pořiďte delší blejzr, který zkombinujte s úzkými kalhotami. Trendy jsou také ohrnuté rukávy, tak nezapomeňte udělat záhyb.

Nezbytné doplňky

Pánský styl vypadá skvěle společně s perličkami. Pořiďte si perlový vrstvený náhrdelník, zkusit můžete i jemně růžové či béžové perličky a ověste jimi jednoduchý outfit. Na saku vypadají výborně i brože. Jestliže máte ráda jednoduchost, mějte jediný doplněk – stříbrné pánské hodinky. Z kabelek sáhněte po těch menších, prošívaných ve stylu Chanel.

Foto: Thinkstock

Košili a sako využijete v kancelářiFoto: Thinkstock

Polobotky

K typicky pánskému stylu se nejvíc hodí rovné polobotky se šněrováním. Nemusíte se přitom držet jen nejčastější mužské barvy – černé. Naopak, slušet vám budou i barevné, které celý model oživí. Pokud si potrpíte na podpatky, nevadí. I vy seženete boty na širším podpatku, inspirované pánskými „šněrovačkami“.

Tip na léto:„K pánskému stylu, zejména k užším kalhotám, vypadají dobře i boty na podpatku s otevřenou špičkou. Využijete je právě v letních dnech, kdy uzavřené boty odkládáme," dodává Lenka Machková.

Největší roli však hrají v dámském pojetí pánského stylu detaily. Nezapomeňte na upravené nalakované nehty, decentní make-up s výraznější rtěnkou a doplňky. Pak budete vypadat neodolatelně!

Reklama

Související témata:

Načítám