Hlavní obsah

Známe datum svatby prince Harryho! Jaké zvyky tím poruší a čemu se jeho snoubenka nevyhne?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Buckinghamský palác nadělil Britům další dárek. Po nedávném zasnoubení prince Harryho s americkou herečkou Meghan Markle přišla další bomba. Podle oficiálního oznámení se jejich svatba bude konat v sobotu 19. května 2018! A zdá se, že tím královská rodina boří další ze zajetých zvyků.

Článek

Už jen randění prince Harryho (33) s americkou sexy herečkou Meghan Markle (36) nebylo úplně tradiční. Jeho vyvolená není Angličanka, je starší, nemá modrou krev a navíc je již jednou rozvedená. Přesto pár v listopadu oznámil své zasnoubení. A od té doby se Britové nestačí divit, jak lehce dokáže kráska Meghan měnit tradiční zvyky královské rodiny.

Datum je známo

První porušení dlouholetých tradic a hlavně královského protokolu přišlo na začátku tohoto týdne (viz článek výše). Královna Alžběta II. dovolila, aby Meghan strávila Vánoce s královskou rodinou, a to i když podle protokolu se tyhle svátky týkají pouze manželských párů.

A dneska přišla další šokující zpráva. Svatba prince Harryho a Meghan se bude konat v sobotu 19. května příštího roku, a to v kapli svatého Jiří na zámku Windsor.

Jenže tohle datum není pro královské svatby obvyklé. Obvykle se totiž konají ve všední dny, nikoli o víkendu. Královna se například vdávala ve čtvrtek, princ William si svou Kate vzal v pátek.

A má to ještě jeden háček. V den plánované svatby se koná finále anglické fotbalové ligy FA Cup (v ČR je znám spíš jako Anglický pohár), kterého se vždy účastní princ William. Příští rok ale bude nejspíš na svatbě svého bratra, nikoli na stadionu.

Foto: Profimedia.cz

Také se těšíte na to, až zahlédnete Meghaniny svatební šaty?Foto: Profimedia.cz

Jak to bude?

Zatím je tedy známo datum a místo, žádné konkrétnější informace zveřejněny nebyly. Je jasné i to, že svatbu včetně veškerých služeb, recepce, hudby či květin zaplatí královská rodina. Jedinou Meghaninou starostí bude nejspíš jen výběr těch nejkrásnějších šatů, aby zazářila podobně jako Kate Middleton.

Ale jednu tradici se přece jen Meghan zbořit nepodařilo. Ještě před svatbou se musí nechat pokřtít anglikánskou církví, protože protestantku by si asi královský synek vzít nemohl. To už by bylo na babičku královnu trochu moc.

Co myslíte, přijde brzy i miminko?

Reklama

Načítám