Hlavní obsah

Známe zbraně na povislé paže!

Foto: Thinkstock

Pěkné paže si musíte udržovatFoto: Thinkstock

Reklama

Povislé paže jsou váš úhlavní nepřítel, a tak jste se ho rozhodla zničit v posilovně. Přestože se snažíte, stále se neobjevil žádný efekt? Nezoufejte a zbavte se jich rychle a jednou provždy!

Článek

„Současná doba klade na ženu v ohledu tělesné přitažlivosti nadměrné nároky. Každou ,nedokonalost' tak sleduje, touží s ní hned zatočit. Zkrátka chce se líbit sama sobě i partnerovi. Když se ale kýžené výsledky nedostavují, klesá sebevědomí a s tím zvyšuje nespokojenost. Je důležité s tím něco dělat,“ říká psycholog Tomáš Morávek.

Příčinou ochablých paží je nadměrné ukládání tuku v těchto partiích. Pokud k tomu přidáme ještě nevypracované svaly, takzvaná „křídla“ jsou na světě. Výzkumy dokázaly, že drtivá většina žen, které trpí ochablými pažemi, je považuje za nejnepěknější část svého těla. Abyste se zbavila této nepříjemné záležitosti, nemusíte si denně dávat do těla v posilovně, stačí zvolit některou z mnoha dalších účinných možností.

Ch'Arms – skrytý pomocník

Jako první z možností se nabízí Ch'Arms vyvinutý americkou herečkou a režisérkou Kathy Najimy. Tento bezešvý kus oděvu vypadá jako top, ale má volný hrudník, zeštíhlí tedy postavu v pase, na zádech, a hlavně v oblasti paží. Tento ideální pomocník například pod svetřík nebo společenské šaty zakoupíte hned v několika barvách za 530 korun na www.hsn.com.

Radiofrekvence paží

Jedná se o neinvazivní metodu, při které díky tepelnému efektu dochází ke zpevnění a vypnutí pokožky. Vlivem tepla se stimuluje tvorba nového kolagenu. Po zákroku se můžete těšit na pevnější kůži a menší objem paží. U mírně povislých paží nezaznamenáte přílišný efekt, zatímco u viditelně ochablé kůže budete spokojená již po pár sezeních. Jeden úkon vyjde na 500–2000 korun. Provádí se v kosmetických studiích.

Zmrazení tuku k smrti

Tukové buňky nemají rády chlad. Nová metoda CoolSculpting toho využívá a dochází při ní ke zmrazení dané partie na takovou teplotu, která tukové buňky zničí. Provádí se pomocí fólie, gelu a speciálního přístroje po dobu asi šedesáti minut, přitom paradoxně nepocítíte chlad. Ošetřená část paží se doslova promění ve zmrzlé maso, po pěti minutách se vrací do normálu. Netřeba žádných korzetů, mastiček ani medikamentů. Procedura vás zbaví 10–37 % tuku a efekt je dlouhodobý s možností opakování.Metoda ale není z nejlevnějších, protože je u nás naprostou novinkou. Podle partie zaplatíte minimálně 9000 korun.

Relaxační Parafango

Hodinový parafinový zábal neboli Parafango je možno aplikovat lokálně, tedy nejen na paže, ale na jakékoli problémové partie. Aktivuje krevní oběh, zpevňuje a revitalizuje, odbourává tukové polštářky a zjemňuje pokožku. Na výsledek si chvilku počkáte, je nutné opakování. Zábal se nesmývá, ale pohodlně sloupne. Na druhé straně si příjemně odpočinete v lázních nebo kosmetickém salonu a nemusíte sahat příliš hluboko do kapsy – dají se pořídit permanentky na 10 sezení i za 2000 korun.

Liposukce

Pokud lékař určí, že je vaše kůže dostatečně pružná, a je tedy šance na bezproblémové zhojení, můžete podstoupit klasickou liposukci. Paže se napustí speciálním roztokem, anestetiky a adrenalinem, následně se provádí odsávání úzkou hadičkou. Na výsledek si počkáte asi dvě hodiny, ale smiřte se s dlouhodobější rekonvalescencí a vysokou cenou. Je však nelehké určit, jak se kůže po zásahu zachová, nemilým překvapením pak mohou být zřetelné nerovnosti – hrbolky.

Aktuálně je velmi oblíbená takzvaná neinvazivní bezbolestná liposukce. Jedna z nejoblíbenějších metod používá spojení vakua a nízkofrekvenčního ultrazvuku, výhodou je bezpečnost, nevýhodou nutnost opakování. Cena zákroku se pohybuje v rozmezí od 600–2500 korun. Na všechny druhy liposukce se můžete podrobněji informovat na estetických klinikách. Pokud se pro tento zákrok rozhodnete, dbejte na to, aby byl proveden pod dozorem odborníka, ne kosmetičky.

Mám jít pod skalpel?

Operace by měla být až poslední možnost, pokud již pokožka ztratila pružnost. Jedná se však o poněkud zastaralý způsob, který s sebou nese jistá rizika – bolest, hospitalizaci, rekonvalescenci a také viditelné jizvy umístěné podélně s paží na vnitřní ploše, které se zřídka úplně vytratí. Průměrná cena se pohybuje okolo 25 000 korun. Bližší informace poskytnou liposukční centra nebo kliniky plastické chirurgie.

Díky těmto metodám můžete s ochablými pažemi jednou provždy skoncovat! V kombinaci s dostatečnou hydratací a pravidelným pohybem se můžete vsadit, že budete se svými „novými“ pažemi nadmíru spokojená.

Reklama

Související témata:

Načítám