Hlavní obsah

Znovuzrozená od hlavy až k patě

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dejte si do pořádku celé těloFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Aby mohla vaše pokožka zazářit hebkou krásou, musíte nejdříve obrousit  staré buňky. Využít k tomu můžete nepřeberné množství kosmetických přípravků, my vám však poradíme, jak si připravit přírodní peeling bez chemie. Je to zdravější a navíc i levnější varianta.

Článek

Co byste měla vědět, než začnete

Když se pustíte do ,,údržby" celého těla, postupujte s nanášením přípravku od pat směrem nahoru, smývejte pak opačným směrem. Peelingovou hmotou nešetřete a masírujte mokrou kůži krouživými pohyby, netlačte však a ani nijak pokožku nenatahujte. Peeling nechejte chvíli působit, aby se do pokožky uvolnily obsažené aktivní látky. Při smývání používejte vlažnou vodu, horká kůži škodí.

Obličej

Ideální je brusná pasta z mandlí, která vám pomůže získat hedvábně hebkou pleť. Smíchejte jemně umleté mandle s medem a trochou vody, vznikne dobře roztíratelná směs. Pastu naneste na obličej a krouživými pohyby se zbavujte odsloužilých buněk. Začínejte ve středu obličeje a pokračujte k okrajům, nechte pár minut působit a potom smyjte vlažnou vodou. Vždy chraňte citlivé oční okolí, na tuto oblast peeling, a to ani ten nejjemnější, nikdy nepoužívejte!

Zintenzivnit peeling můžete ještě drožďovou maskou, kterou nanesete na obličej a necháte působit dvacet minut. Připravíte z droždí a vody kašovitou hmotu, kterou nanesete na obličej. Droždí je plné vitaminů B, které vaší pleti dodají pružnost. Po zaschnutí masku odstraňte vlažnou vodou.

Hlava

Na peeling pokožky hlavy použijte směs mořské soli a několika lžiček olivového oleje. Tato směs dodá potřebné minerály. Přibližně po deseti minutách hlavu propláchněte vlažnou vodou.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Po celkové kúře je třeba na pleť více dbátFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Ruce

Rozpůlte citron a tím pečlivě vydrhněte ruce. Nechejte několik minut působit a potom dužinu důkladně smyjte. Máte-li ruce rozpraskané, raději se této formě čištění vyhněte.

Dekolt

Výborného osvěžení a pročištění dekoltu dosáhnete směsí zakysané smetany a soli s jódem. Pročistíte póry a ještě aktivizujete prokrvení kůže.

Tělo a ruce

Hnědý cukr je pro peeling ideální, otevírá póry a zlepšuje prokrvení. Vlhké tělo zbavte odumřelých buněk krouživými pohyby pastou z hnědého cukru a olivového oleje. Krystalky cukru ztratí vlhkostí ostré hrany a brousí vaši kůži šetrně. Budete na dotek tak jemná, že z vás nebude chtít spustit ruce.

Nohy a hlavně stehna

Pro peeling nohou, jejich prokrvení i boj s celulitidou je výborná a jedinečná kávová sedlina. Pro odvážlivé můžete brousit bez změkčení, ale opravdu jen nohy nebo loket. Pro lepší a klouzavější pohyby smíchejte sedlinu s trochou oleje nebo smetany a krouživými pohyby projeďte celé nohy od paty, prstů až k bokům. Látky obsažené v kávě způsobují prokrvení pokožky, které můžete v závěru umocnit střídáním vlažného a studeného proudu vody na oblast stehen.

Pokožka zbavená nečistot a odumřelých buněk lépe a rychleji vstřebává přípravky pro svou regeneraci. Všechny peelingy jsme odzkoušely na vlastní kůži a vřele vám je doporučujeme.

Reklama

Načítám