Hlavní obsah

Zůstaňte opálená i po létě!

Foto: shutterstock

Se správnou kosmetikou vám opálení vydržíFoto: shutterstock

Reklama

Celé léto jste se těšili z krásné, bronzové pokožky a je vám líto, že se jí s koncem slunných dnů budete muset vzdát? Tak to ale být nemusí! S následujícími triky si zdravou barvu můžete uchovat i nadále!

Článek

To, jak dlouho vám opálení vydrží, nejvíce ovlivníte během samotného slunění. Pokud jste se letos s mazáním příliš „nemazaly“, budete se ze své snědé barvy těšit kratší dobu. Ignorování ochranných krémů vede jen k rychlému sloupání kůže. Chybou také je během léta vynechávat tělové peelingy a krémy po opalování.

Pokračujte ve výživné péči

Zavlažování pleti je důležité jak během opalovacích dnů, tak i po nich. Běžné tělové mléko můžete zaměnit za extra výživné krémy, které jsou určené k aplikaci po samotném opalování a pro dny nebo týdny po něm. Prodloužit vzhled snědé pokožky slibuje i tělové mléko Dr.Hauschka, které je plné minerálů a zdravých bylin.

Nebaví vás každodenní natírání? Pak zkuste mléčný sprej L´Oréal Plenitude Hydra Fresh. Také betakaroten se vyplatí užívat nejen před a po slunění. Chcete-li si zachovat zdravou barvu co nejdéle, berte ho i během září či října.

Přípravky pro blednoucí pokožku

Nikdy není vhodnější čas na mléka s kapkou samoopalovacího krému (Garnier, Dove, Nivea) než po létě. Barví jen lehounce, a tím jsou ideálním společníkem pro udržení barvy. Dobré je před použitím pokožku namazat mlékem, nevytvoří se vám tak barevné přechody.

Foto: archiv firem

Nebojte se samoopalovacích přípravkůFoto: archiv firem

Chcete-li být snědší, používejte samoopalovací přípravky. Dejte si ale pozor při jejich aplikaci.Před použitím si udělejte peeling, pokožku dobře promažte a až poté rovnoměrně nanášejte. Nezapomeňte si umýt ruce od přebytečného krému, poté na ně rozetřete kapku přípravku, aby nezůstaly bílé. Vsaďte na kvalitnější přípravky, osvědčil se například L´Oréal Sublime Bronze nebo Lancome Flash Bronzer. Pokud se vám i přesto udělají flíčky, potírejte je citronem.

Můžete vyzkoušet i samoopalovací nástřiky, jejichž efekt vydrží týden až deset dnů. Jsou proto vhodné na mimořádné události, když se chcete blýsknout. Upozorňujeme, že intenzita je vyšší, jeden nástřik vynahradí až osm návštěv solárií. Proto se na něj raději vydejte v předstihu 2–3 dnů, zejména pokud na salon nemáte reference od kamarádek.

Kouzelné efekty

Vyzkoušejte tělové přípravky s jemnými třpytkami. Pokožce tak dodáte zdravější, bronzový nádech a zvýrazníte její barvu. Be Bronze od Avonu slibuje prodloužení opálení, dodá jemný lesk a obsažený kokosový a palmový olej zhydratuje pokožku. Máte rády přírodní kvalitu? Otestujte Laveru.

Ošálit okolí můžete i s bronzerem. Často se stává, že tvář je o několik tónů světlejší než tělo. Je to tím, že obličej častěji čistíme, otíráme pleťovými vodami a tak dále. Tento rozdíl srovnáte bronzujícím pudrem, který nanášejte na místa, kterých se přirozeně nejvíce dotýká slunce (vrch čela, hřbet nosu, tváře, spodek brady). Máte-li tričko s výstřihem, použijte ho i na dekolt a klíční kosti.

Užívejte si poslední teplé dny ve znamení bronzové pokožky!

Reklama

Související témata:

Načítám