Hlavní obsah
Losos uzený
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 850 kJ |
| Bílkoviny | 21 g |
| Tuky | 12 g |
| Sacharidy | 2 g |
| Sůl | 3,6 g |
| SAFA | 3,36 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 0,4 g |
Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Losos obsahuje poměrně velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením, nevýhodou uzeného lososa je vysoký obsah soli, konzumujte ho proto pouze v malém množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější je čerstvý losos, který neobsahuje vysoké množství soli.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






