Hlavní obsah
Vaječný likér
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 260 kJ |
Bílkoviny | 4 g |
Tuky | 5 g |
Sacharidy | 59 g |
Sůl | 0 g |
SAFA | 2 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 32 g |
Vaječný likér se skládá z lihu, cukru, mléka, vaječných žloutků a aromat, obsah alkoholu je kolem 17 %. Mírné požívání alkoholu není zdravotně nepříznivé, nepřekračujte však denní příjem 20 g alkoholu u mužů (cca 250 ml vína, 500 ml piva nebo 60 ml lihoviny) a 10 g u žen (cca 125 ml vína, 250 ml piva nebo 30 ml lihoviny). Alkohol je energeticky velmi vydatný (29 kJ na 1 g), často je v alkoholických nápojích také vysoký obsah cukru. Ve vaječné likéru je navíc obsaženo mléko a vaječné žloutky, díky tomu je vyšší i obsah tuku a tento nápoj je energeticky velmi vydatný, proto ho raději nekonzumujte.
Náhrada potraviny
Vhodnější je sklenička suchého bílého vína či vinný střik.
Postranní panel
Reklama
Reklama