Hlavní obsah

10 stolních lampiček, které potěší vás i vaši peněženku

Foto: thinkstock

Stolní lampička může být mnohem víc než jen praktické svítidloFoto: thinkstock

Reklama

Stejně jako na pracovním stole nesmí chybět pracovní lampa, na odkládacím nebo nočním stolku musí být stylová lampička! A je jedno, jestli dává světlo na čtení nebo jen tak pro náladu...

Článek

Pokud jste do téhle chvíle nevěnovali stolním lampičkám pozornost, určitě budete překvapeni. A čím? Třeba tím, že lampička nemusí být jen nevýrazné svítidlo. Do svého obýváku či ložnice si můžete pořídit i takové kousky, které upoutají pozornost svým neotřelým designem nebo všechny přítomné skvěle pobaví.

Levitující kyblík si zamilujete

Donedávna se stolní lampičky vybíraly tak, aby dokonale ladily s interiérem a byly nenápadné. Ale i tento doplněk může upoutat pozornost na první pohled jako lampička Balvi Splash v podobě levitujícího kyblíku, ze kterého se vylévá tekutina. Lampička má rozměr 40 x 14 x 19 centimetrů a stojí 655 korun.

Foto: BEST HOME

Foto: BEST HOME

Papírová paráda za pár korun

Tak by mohla znít oficiální charakteristika lampičky Väte. Móda papírových svítidel je stále v oblibě a není se čemu divit. Nabízí neotřelý design a podobně jako lampička Väte spoustu barev. Anebo si své bílé stínidlo můžete po čase nabarvit sami, cena 179 korun.

Foto: IKEA

Foto: IKEA

Jako zaoceánské světlo

Stolní lampička Vita vypadá, jako by ji někdo zapomněl zabalit a poslal poštou přes oceán. Grafický potisk v podobě poštovních razítek na elegantním lněném svítidle a dřevěném masivním podstavci bude skvělou ozdobou obýváku i ložnice, cena 1190 korun.

Foto: KIKA

Foto: KIKA

Podrží knihu i posvítí

Lampička jako držák na knihu? Proč ne. Stolní svítidlo Book Rest od firmy Suck Uk je z pískovaného skla, díky kterému poskytuje ideální měkké světlo ke čtení. Navíc slouží jako odkládací místo pro rozečtenou knihu. Ta se na lampičku pokládá jako střecha domečku a zároveň funguje jako stínítko tlumící intenzitu světla, cena 1295 korun.

Foto: NAOKO

Foto: NAOKO

Získejte dalšího člena domácnosti

Pokud hledáte věrného parťáka na zimní večery, pořiďte si lampičku Reading Lam od firmy Black-Blum. Tenhle miniaturní sedící človíček vám posvítí na knihu a vyladí pohodovou atmosféru. Lampička je vyrobena z pozinkovaného drátu, transparentní objímky žárovky s přívodním kabelem a barevného plastového stínítka. Cena je 1130 korun.

Foto: Home mania

Foto: Home mania

Stylové motivy velkoměsta

Siluety mrakodrapů jsou vyhledávanou dekorací a v různých podobách se aplikují na obrazy, plakáty, textilie – teď i na stínidla stolních lamp. Lampička Skyline má mrakodrapy do stínidla vypálené laserem. Je vysoká 26 centimetrů, nabízí se v několika barvách a stojí 849 korun.

Foto: KIKA

Foto: KIKA

Pro milovníky klasiky v moderním kabátě

Jednoduchá textilní stínidla ve tvaru válce budou vždycky v kurzu a v neomezené barevné škále si vybere každý. Lampičku Isaca od firmy Massive můžete vkusně sladit se stávajícími doplňky v interiéru a trojramenný plastový podstavec vnese do prostoru prvek moderního designu, cena 368 korun.

Foto: LUMINAR.CZ

Foto: LUMINAR.CZ

Barevná elegance vás nadchne

Jak se říká, v jednoduchosti je krása. Příznivci tohoto rčení jistě ocení umírněný vzhled stolní lampy Lipari. Barevným textilním stínidlem na elegantní kovové noze rozhodně nemůžete nic zkazit. Lampička je vysoká 36 centimetrů a vybírat můžete hned z několika stylových barev, cena 329 korun.

Foto: JYSK

Foto: JYSK

Jemné světlo v designovém provedení

Lampička Torna vám zpříjemní večer měkkým náladovým světlem. Tenhle skvostný kousek navrhla nadaná švédská designérka Ehlén Johansson, noha je vyrobena z tvarované překližky a stínidlo z polypropylenového plastu s elegantním vyřezávaným vzorem, cena 1490 korun.

Foto: IKEA

Foto: IKEA

Pro milování jako stvořená

A ne jen jako. Lampička Puccini od španělské značky Faro je celá potažená černým sametem. Svítidlo najde využití především v ložnicích, kde pomůže navodit intimní atmosféru. Není to zrovna světlo vhodné ke čtení, ale v těch nejintimnějších chvílích bude nedocenitelné, cena 764 korun.

Foto: POSVÍTÍME.CZ

Foto: POSVÍTÍME.CZ

Jakou lampičku si vyberete, dáte přednost klasice, nebo vtipu? Podělte se s námi o svůj názor.

Reklama

Načítám