Hlavní obsah

10 trendy kousků, bez kterých se na podzim neobejdete!

Foto: s.Oliver

Ať chcete nebo ne, podzim je za dveřmi a s ním spousta zajímavého oblečeníFoto: s.Oliver

Reklama

Prázdniny skončily, a to je znamení, že je čas se pomalu, ale jistě rozloučit i s létem. Proto vyměňte stávající šatník za podzimní a přichystejte si teplejší outfity. My vám samozřejmě poradíme, bez kterých trendy kousků se letos neobejdete!

Článek

Obchody právě zaplavily nové podzimní kolekce, které se nesou v duchu 70. let a hýří intenzivními barvami, jako je modrá, červená a žlutá. Denim ladí s květovanými halenkami z šifonu, krajky i bavlny a k úzkým i širokým kalhotám pasují bundy z imitace kožešiny, tvídové kabátky a ponča. Sezónní nabídka je k dostání také v minimalistickém stylu, kde jsou topy zdobené velkými barevnými díly či širokými pruhy v kombinaci s tvídovými kalhotami.

Ostatně první podzimní trendy jsme vám již představiliv článku Tohle je 12 módních trendů letošního podzimu !, a tak se dnes pojďme vrhnout rovnou na konkrétní tipy.

Květovaná halenka

Košile a halenky budou součástí dámského šatníku asi nadosmrti. Letos však rozkvetly v plné kráse. A to doslova. Květinové vzory se ve velkém objevily už na jaře a budou pokračovat i v nadcházejících měsících. Takže pokud jste se jim doposud vyhýbaly, nyní před nimi neutečete. Květované volné blůzky v duchu hippie tak můžete nosit jednoduše k džínům, ale uvidíte, jak pozvednou i váš pracovní kostýmek.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 419 Kč, Mango 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firemNa foto (zleva): Ann Christine 489 Kč, KappAhl 799 Kč

Červené úzké kalhoty

Jednou z dominantních barev podzimu bude letos červená. A proč ji nevyzkoušet třeba na kalhotách? Je na čase vyměnit své klasické černé slimky za výraznější kousek. Ať už jsou to křiklavě červené legíny, krvavě rudé úzké „trubky“ nebo vínové kožené kalhoty. Pozor však na ten správný odstín červené. Výrazné doplňky hravě nahradíte ladící rudou rtěnkou.( Rudá rtěnka sluší všem! Nevěříte?).

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Halens 4699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 499 Kč, New Yorker 990 KčFoto: archiv firem

Puntíkaté šaty

Proužky už vás přestaly bavit a květinové potisky vám do oka zrovna nepadly? Máme pro vás řešení. Zkuste puntíky, které nejlépe vyniknou na šatech v retro stylu. Letí drobné tečky i velké puntíky a nejlépe vypadají v bílé barvě na tmavém podkladu. Šaty v kombinaci se sáčkem z vás udělají elegantní dámu, kdežto s dlouhým kardiganem vytvoří ležérnější variantu.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1999 Kč, Ann Christine 619 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firemNa foto (zleva): Topshop 1080 Kč, Lindex 799 Kč

Kožená sukně

Kůže se opět vrací na výsluní a s ní přichází do módy opět propracované kalhoty a bundy. Využívá se hojně také imitace kůže a umělé materiály. Pravá kůže se pohybuje cenově rozhodně výš. U sukní se však vyplatí připlatit, aby se vám tolik nevytahaly a hned neošoupaly. Vybírat můžete nejen mezi černými minisukněmi, ale pokud jste majitelkou pěkného pozadí, zvolte klidně zvířecí vzory.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 2999 Kč, Zara 2499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firemNa foto (zleva): Marks & Spencer 3199 Kč, Ann Christine 739 Kč

Maxi svetr s norským vzorem

Základním stavebním kamenem vašeho podzimního šatníku by měl být dlouhý propínací svetr a vesta z hřejivé vlny či vzorované pleteniny. A které vzory mají zelenou? Svůj návrat slaví klasické norské svetry v červeno-bílé nebo černo-bílé kombinaci. Oblečte je nejlépe k pohodlným sepraným džínům a doplňte v případě velké zimy ještě šálou.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 619 Kč, New Yorker 739 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firemNa foto (zleva): New Yorker 1250 Kč, Ann Christine 1500 Kč

Kožešinová vesta

Na podzim je potřeba se pořádně zahřát, a tak nejlépe uděláte, když se naučíte, jak správně vrstvit oblečení. To je nejen stylové, ale také velmi praktické. Kdykoli si můžete odložit nebo se naopak přiobléci, aniž byste svůj outfit narušily. Vaši nápaditost a kreativitu podpoří výběr vesty nebo peleríny z umělé kožešiny či semiše.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 599 Kč, s.Oliver 1999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firemNa foto: vše New Yorker 859 Kč, 1500 Kč

Krátká bundička

Stálicí v šatníku každé ženy by měla být kožená krátká bundička nebo sáčko, které unosíte nejen na podzim, ale i na jaře. Levnou verzi bundiček z umělé kůže dnes pořídíte už od 500 korun, a proto si jich můžete dovolit vlastnit více a střídat je podle typu a barvy outfitu. Nic nezkazíte černou klasikou, ale letos se zaměřte spíše na odstíny hnědé, jako je barva velbloudí srsti a písku.

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Mango 2999 Kč, 4999 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firemNa foto (zleva): s.Oliver 2799 Kč, KappAhl 1299 Kč

Tvídový kabát či pončo

Klíčovým hitem budou také objemná ponča a přehozy přes ramena. A kdy jindy si je užít než zrovna na podzim? V přírodě i ve městě vás zahřeje minimalisticky jednobarevné pončo nebo pléd se žakárovým vzorem. Jste-li fanynkou hippie stylu, bude vám slušet přehoz zakončený třásněmi nebo drobnými pletenými copánky.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Marks & Spencer 3999 Kč, New Yorker 1950 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firemNa foto (zleva): KappAhl 799 Kč, Lindex 799 Kč

Polobotky v pánském stylu

Tyhle netradiční, ale pohodlné boty pro dámy se inspirovaly v pánském botníku. Jsou však nejlepší volbou pro ženy, které se nebojí novinek a chtějí být osobité. Určitě si vyberete z naší široké nabídky velurových, lakovaných i třpytivých polobotek, které jsme vám představili v článku: Hit léta i blížícího se podzimu: Polobotky v pánském stylu!

Foto: archiv firem

Na foto: vše H&M 599 Kč, 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firemNa foto (zleva): Tamaris 1799 Kč, Mango 1699 Kč

Plstěný klobouk se širokou krempou

V sychravém počasí je dobré nezapomínat také na pokrývku hlavy, která ochrání i proti drobnému dešti. Ideální variantou je pro tuto příležitost plstěný klobouk s širokou krempou nebo klobouk v pánském stylu, který s polobotkami odhalí váš dandy styl. Netroufáte-li si však na tak výrazný doplněk, sáhněte po háčkovaných baretech a hučkách.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 499 Kč, H&M 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 379 Kč, H&M 349 KčFoto: archiv firem

Tak už jste letos správně vybavené? Napište nám do diskuse, které kousky vás na lovu v podzimních kolekcích zaujaly.

Reklama

Související témata:

Načítám