Hlavní obsah

5 tipů na domácí peelingy (nejen) na rty. Máme pro vás přesný návod

Foto: puhhha; Shutterstock.com

Foto: puhhha; Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzim je tu v plné síle, a tak se na něj pojďte připravit na 100 procent. Udělejte první krok k dokonale hebkým a zdravým rtům. Vyrobte si domácí peeling a pečujte o ně klidně dvakrát denně.

Článek

Kůže na rtech bývá často suchá, šupinkatá, popraskaná a nehezká. Většina žen tento problém řeší jednoduduše – pravidelným nanášením balzámu. Ale co když to občas nestačí? Milovnice rtěnek musí uznat, že jen taková péče není ono. Chcete-li se pyšnit dokonale nalíčenou pusou, je třeba trochu si k tomu dopomoci.

Skvělým tipem je peeling na rty. Odstraní šupinky staré odumřelé kůže (podobně jako je tomu u peelingu na tělo či obličej), výborně rty prokrví a zanechá je vláčné, hladké, omlazené, vyživené a zdravé. Jinými slovy: vaše rty budou díky pravidelnému nanášení peelingu přímo k zulíbání!

Domácí výroba takového přípravku je jednoduchá, časově nenáročná, a navíc levná. Základem každého peelingu je zpravidla cukr (na exfoliaci – odstraňování odumřelých buněk), více v článku Cukr jen do kávy? Omyl, použijte ho i na pleť či při úklidu domácnosti, a olej (na vyživení rtů). Dle potřeby pak přidávejte ingredience podle našich receptů. Obecně se doporučuje míchat peelingové směsi spíše hutnější nežli řídké. Uchovávejte je pak v malých uzavíratelných nádobách.

Připravené? Tak pojďme na to!

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Základní peeling

lžička krystalového cukru

5–6 kapek olivového oleje

Promíchejte obě ingredience v misce, aplikujte na rty, důkladně, ale jemně promasírujte a opláchněte.

Medový peeling

lžíce krystalového cukru (může být i hnědý)

lžíce medu

kapka vanilkového extraktu

Smíchejte a poté naneste na rty. Promasírujte a nechte alespoň 15 minut působit. Pak opláchněte.

Slaný peeling

lžíce mořské soli s většími krystaly

lžíce olivového oleje

Promíchejte, vmasírujte do rtů a opláchněte. Nenechávejte na rtech příliš dlouho, aby je sůl zbytečně nepodráždila. Tento recept je skvělý i na celé tělo.

Kokosový peeling

lžíce krystalického cukru

2 lžičky kokosového oleje

lžička medu

Směs důkladně smíchejte, aplikujte na rty, nechte několik minut působit a poté opláchněte.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Ovocný peeling

lžíce hnědého cukru

3–5 kapek éterického citrusového oleje (nejlépe pomerančový)

lžíce mandlového oleje

lžička medu

Lehce zahřejte mandlový olej, přidejte med a důkladně promíchejte. Přidejte éterický olej a opět zamíchejte. Poté touto směsí přelejte cukr a zamíchejte a můžete nanášet na rty.

Ať už zvolíte jakýkoli typ peelingu, vždy dbejte na dvě věci: rty si po aplikaci nikdy neolizujte. Sliny jsou plné trávicích enzymů, které mají neblahý vliv na jejich stav. A po takové kúře, kterou si můžete dopřávat i dvakrát denně, musí vždy na řadu přijít hydratace. Takže hned po obrušování pomocí jednoho z výše uvedených receptů sáhněte po balzámu, vazelíně nebo kokosovém oleji.

Reklama

Načítám