Hlavní obsah

7 kroků pro krásné nohy

Foto: Isifa

Dodejte svým nohám správnou péči!Foto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V zimě se je nám dařilo úspěšně skrývat, brzy však budeme muset jít s pravdou (a nohama) ven. Vždyť co by to bylo za jaro bez krásných šatů, sukýnek nebo kraťásků? A protože má v chladných měsících většina žen tendenci péči o nohy trochu „šulit“ (v kozačkách se přece nic nepozná), o to více bychom měly zabrat teď! Jak dostat nožky do kondice?

Článek

Zaměřte se na následujících sedm bodů, které zvládnete v pohodlí domova!

1. Vyhlaďte paty

Paty s hrubou, ztvrdlou kůží zazdí i ty sebekrásnější lodičky! O paty i chodidla zkrátka musíte pečovat, přes tohle pravidlo, jak se říká, vlak nejede. Pokud zrovna nemáte na profesionální pedikúru čas, pusťte se do ošetření sama. Alespoň jednou týdně.

Jak na to? Nohy nejprve namočte do lavoru s co nejteplejší vodou, přidejte změkčující sůl. Patnáct minut relaxujte, poté se vrhněte na odstraňování ztvrdlé kůže. Nejčastějším pomocníkem je pemza, nejšetrnější jsou ale skleněné pilníky na paty. Až nohy pečlivě ošetříte, přidejte ještě peeling, který vaše nohy dohladí. Stačí, když smícháte cukr krystal s trochou medu. Než začnete obrušovat, přetřete nohy oblíbeným olejíčkem nebo klidně i olivovým olejem. Peeling vám tak půjde snadněji, nebude nepříjemně škrábat a díky oleji nebudou nohy vysušené. Pak už jen stačí nohy nakrémovat, používejte přitom speciální krémy na nohy, například Neutrogenu, která obsahuje glycerin.

Foto: Neutrogena

Glycerin vaše nohy oceníFoto: Neutrogena

2. Lakujte

O nehty na rukou se stará snad každá žena, ale co vaše nohy? Ani na ty při lakování a zapilovávání nezapomínejte. Pokud při práci s lakem trpíte, určitě vás potěší novinka od značky Sephora, speciální samolepky, které vytvarujete podle nehtu a které suplují lak. Nemusejí zasychat a neoprýskají se. Sundáte je jednoduše odlakovačem.

Foto: Orly, Sephora

Nehty ocení lak i praktické samolepkyFoto: Orly, Sephora

3. Depilujte

V zimě se několikadenní porost chloupků skryje, na jaře a v létě už to ale neprojde. Ideálním řešením je vosk, po kterém budete mít až na čtyři týdny pokoj. Vyzkoušejte například inovované pásky Veet, které se dají snadněji uchopit, díky čemuž je odstraňování chloupků rychlejší a efektivnější. O dalších způsobech epilace a depilace se dočtete ve článku Do plavek bez chloupků.

Foto: Veet

Nejlepší možností pro depilaci je voskFoto: Veet

4. Zpevňujte

Krásné nohy = pevné nohy. Jaro vyloženě láká k procházkám, snažte se proto více chodit pěšky, pokud bydlíte v paneláku, zapomeňte na výtah a začněte vyšlapávat schody. Každý krok navíc se počítá. Udělejte si o víkendu výlet na kolech nebo si jděte zaběhat. Zajít si můžete také do bazénu nebo na tenis.

5. Mažte

Aby vaše nohy nezdobily suché šupinky, dopřejte jim každodenní poctivou nálož krému. Jsou-li extra suché, začněte už ve sprše a vydrbejte nožky tělovým kondicionérem Buffy od značky Lush. Buffy skvěle vyhlazuje i zadeček. Obsahuje malá zrníčka, která pokožku zjemní a bambuckéa kakaové máslo, které zase skvěle zvlhčuje.

Foto: Buffy Lush

Kouzelná kostička Buffy vaše nohy zjemníFoto: Buffy Lush

6. Opticky je zeštíhlete

To, že opálené nohy působí štíhleji, ještě neznamená, že byste si měla koupit permanentku do solárka. Zdravější nádech vaší pokožce dodají tónovací krémy. My jsme si oblíbili Hydratační mléko s efektem postupného opálení Nutribronze od L’Oréal. Skvělé je, že bronzový nádech získáváte postupně, můžete tak dosáhnout přesně takového odstínu, jaký si přejete.

Foto: L´Oréal

Dodejte pokožce jemné opáleníFoto: L´Oréal

7. Dostaňte je z únavy

Máte po celém dni namožené a oteklé nohy? Poté, co přijdete domů, nohy osprchujte střídavě teplou a studenou vodou (končete studenou) a pak dejte doslova nohy nahoru. Prokrvení napomůže i Uvolňující mátový gel od značky Ryor.

Foto: Ryor

Prokrvení napomůže i mátový gelFoto: Ryor

A poslední, bonusový bod? Ukažte ty krásně upravené nohy v nové sukni, třeba v té, kterou najdete ve článku Hubená, nebo silná? Sukně sluší všem!.

Reklama

Související témata:

Načítám