Hlavní obsah

Elixír mládí vynalezen. Zkuste terapii, která světlem vymaže vrásky a pupínky

Foto: MilanMarkovic78, Shutterstock.com

Foto: MilanMarkovic78, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beauty světem hýbou stále nové inovace. Jednou z nich je domácí využití LED světelné terapie. Můžete minimalizovat vrásky, zmírnit pupínky nebo rozjasnit pleť. Jednoduše zázrak pro celkové omlazení obličeje! Jak se LED masky používají a vyplatí se do nich investovat?

Článek

Tajné elixíry mládí, který používají (nejen) slavní?

Masáže obličeje, estetické zákroky i LED masky - a my se zaměříme na poslední jmenované. Jde o neinvazivní metodu péče o pleť, kterou můžete v současnosti provádět sami, doma a klidně několikrát do týdne. Herečka a zpěvačka Kate Hudson je třeba využívá pro přípravu pleti předtím, než se projde po červeném koberci, protože jí zaručí hladší a prokrvenou pokožku.

Jak funguje LED světelná terapie

Možná vás napadne, že jde o nějaký nový výmysl, který nefunguje. Opak je pravdou. „LED světelná terapie byla původně vynalezena NASA pro experimenty s rostlinami v kosmu. Později se ukázalo, že má léčivý potenciál pro pokožku,“ uvádí Anika Sekhri, produktová manažerka značky Foreo a FAQ, které se na skincare a LED terapii zaměřují. „V současnosti se LED světlo používá v estetickém odvětví k boji proti stárnutí pokožky. Podporuje v pleti tvorbu kolagenu a elastinu a přirozenou schopnost regenerace.“ A to je klíčové v udržení mladistvého vzhledu.

V současnosti trh nabízí nejrůznější přístroje, kterými můžete na pleť působit LED světlem v pohodlí domova, kdykoli vás napadne. Masky mají různé provedení, tvary a nabízí i několikero odstínů světla podle toho, co vás na pleti trápí. Dle toho se odvíjí i cena.

„V závislosti na vlnové délce může viditelné barevné světlo pronikat hluboko do kůže a má prokazatelné účinky. Kupříkladu červené světlo je vhodné pro vyčerpanou, zralou pleť, která potřebuje stimulaci. Výrazně se zlepšuje krevní oběh, metabolismus a pružnost kůže,“ vysvětluje Jana Burdzová, specialistka na estetickou a anti-agingovou medicínu z Kliniky Yes Visage. Modré LED světlo pak bojuje proti bakteriím na pleti a pomáhá při léčbě akné, zelené pomáhá vyrovnávat odstín pleti a zesvětlit pigmentové skvrny.

Jak se LED maska používá

Bezdrátovou masku nasadíte na čistou pleť, upevníte popruh nebo ji zaháknete za uši. Zmačknete tlačítko, zvolíte typ světla, pokud to přístroj nabízí, a necháte o pleť pečovat. Přitom můžete provádět, co je libo - koukat na televizi, lehnout si a relaxovat nebo klidně luxovat. Masku necháte působit podle toho, co diktuje návod k použití. Je to zpravidla v rámci pár minut (cca 5-15 minut) a nasadit si ji můžete 3-5krát do týdne.

  • Kdy se použití masky vyvarovat? „Péče LED světlem je nevhodná pro ty, co mají na pleti obličeje rány, čerstvé jizvy, tumor či onemocnění rakovinou,“ varuje dermatoložka Jana Burdzová.

Pod masku nemusíte nanášet žádný přípravek, pokud nechcete. Někteří výrobci masek je ale nabízejí nebo můžete využít svůj pleťový krém či sérum. „Vyhněte se však použití kosmetiky s obsahem silikonů, kyselin nebo fotosenzitivních ingrediencí, jako je vitamin A (retinoidy), AHA kyseliny, benzoylperoxide nebo vitamin C,“ varuje Anika Sekhri.

  • Kdy se vyplatí do masky investovat? Péče o pleť je vaší radostí a koníčkem. S nadšením sledujete nové trendy a nošení LED masky vás bude bavit. Pokud ale máte problém myslet na odličování pleti a používání sér, investujte spíš peníze do pravidelné salonní péče. Maska není totiž samospásná, je potřeba ji chápat jako doplněk péče o pleť.
  • Nevýhodou je počáteční, poměrně vysoká investice, v některých případech i v řádu desítek tisíc. Koupi si proto pořádně rozmyslete. Masku však můžete dobíjet a používat opakovaně. Navíc možná si ji od vás vypůjčí i partner. Další variantou je pak docházet na profesionální LED ošetření do salonu nebo klinik estetické medicíny.

Načítám