Hlavní obsah

Neuvěřitelná proměna: Z nešťastné bulimičky krásnou modelkou s velikostí 44

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla mladinká a splnil se jí sen mnoha dívek. Stala se modelkou. Jenže Laura Brioschi zjistila, že to není jen krásný svět plný úžasných šatů, obdivu a lesku. Tlak módního průmyslu z ní udělal bulimičku. Jak boj nad nemocí vyhrála a co dělá dnes?

Článek

Italská modelka Laura Brioschi (28) žila život, po kterém touží řada mladých dívek. Bylo jí jednadvacet a procházela se po přehlídkových molech, pózovala fotografům, byla modelka! Jenže podle lidí, kteří jí dávali práci, nebyla dost štíhlá.

Pokusy o „dokonalé“ míry

Když bylo Lauře řečeno, že by měla zhubnout, začala cvičit. Přestože byla v tělocvičně dvakrát denně, váha neklesala a míry zůstávaly v podstatě stejné. Pak zkusila hladovět, ale ani to dlouho nevydržela, takže kila dolů nešla.

Pak přišly problémy s láskou, rozchod s přítelem, trápení, stres a ztráta chuti k jídlu... Dívka, která měří 177 centimetrů, najednou vážila 44 kilogramů! „A všichni mi skládali komplimenty, říkali, jak dokonale štíhlá jsem, jak mi to sluší. Bohužel to říkal i můj nový přítel,“ vzpomíná Laura. Podle ní byl tohle okamžik, kdy se rozhodla, že si tuhle „ideální“ váhu musí udržet za každou cenu.

Foto: Profimedia.cz

Tohle bylo období, kdy Lauru stále někdo nutil hubnout. Měla pocit, že jedině v hubenosti je celé její štěstí Foto: Profimedia.cz

Začátek bulimie

A tehdy onemocněla bulimií. Jídlo, které snědla, ve strachu, aby nepřibrala, posléze raději vyzvracela. Byl to strašidelně začarovaný kruh, ale všem se její nové míry líbily a jí to tak vyhovovalo.

Jenže módní průmysl je nenasytný a den před jednou přehlídkou se Laura dozvěděla, že musí zhubnout kvůli šatům dva kilogramy. A tohle byl další osudový okamžik. Bylo jí zle – kombinace strachu, že přijde o práci, a vysílení z věčného zvracení udělala své. Měla rudé oči, bolesti žaludku, bylo jí slabo a nemohla spát. Na internetu si začala číst o bulimii a rozhodla se, že takhle už dál žít nechce.

Foto: Profimedia.cz

Lauře je dneska 28 a svoje křivky umí nositFoto: Profimedia.cz

Vzala osud do svých rukou

Bylo to těžké, ale Laura to zvládla. Vše je podle ní jen otázkou volby. „Tohle si můžete rozhodnout jen vy sami. Jen vy nesete odpovědnost za svůj život a jen vy nad ním musíte převzít kontrolu, a to včetně toho, co jíte,“ říká dnes osmadvacetiletá plus size modelka Laura Brioschi.

Nejtěžší podle ní nakonec nebylo přestat zvracet, ale přestat se trápit tím, co si o ní myslí okolí. „Řekla jsem si, že si k tělu připustím jen muže, kteří mě milují, ať už jsou moje míry jakékoli. Ale tohle šlo asi nejhůř,“ popisuje Laura.

Chce být zdravá, ne hubená

Prošla velkou psychickou i fyzickou proměnou. Z nešťastné hubené bulimičky je šťastná plus size modelka, která svoje křivky hrdě vystavuje. Laura váží skoro 80 kilogramů a má konfekční velikost 44: „Rozhodla jsem se, že je lepší být oplácaná než nemocná.“

Rozhodně to ale neznamená, že by žila druhým extrémem, tedy že by se přejídala, cpala se nezdravými věcmi a nehýbala se. Naopak. Snaží se o vyvážený jídelníček a třikrát až čtyřikrát týdně cvičí. Už ale odmítá vypadat tak, jak chtějí druzí. V tom je prý ten zásadní rozdíl.

Foto: Profimedia.cz

Konečně šťastná ve svém těle. I s velikostí 44 je Laura nádherná ženaFoto: Profimedia.cz

Co myslíte, zvládla to Laura dobře?

Reklama

Související témata:

Načítám