Hlavní obsah

Cviky pro lepší milování

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pro lepší sex posilujte svaly pánveFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Problémy jako širší pochva? Neschopnost dosáhnutí orgasmu? Už ne! S našimi pánevními cviky zdokonalíte sexuální vnímavost. Začněte hned pracovat na lepším sexu!

Článek

Neskutečný objev

Když v roce 1940 přišla do ordinace amerického doktora Kegela jedna z jeho pacientek, očekávala, že jí specialista na ženské choroby (zkuste tak nazvat svého gynekologa, jistě bude rád) pomůže vyřešit problém s únikem moči. Dostala radu, aby procvičovala oslabený sval spodní části pánevního dna, neboť jako třínásobná matka může mít z důsledku porodů tento sval poškozen. Tato rada se ukázala jako velmi cenná. Nejen že se její problém začal vytrácet, ale konečně po dlouhotrvajícím manželství dosáhla při souloži orgasmu, což překvapilo i samotného dr. Kegela, když se mu s novinou šťastně svěřila. Revoluce mezi ženami mohla začít - konečně dostaly odpověď na otázku, jak zlepšit svůj sexuální život. A nejen ten.

Proč to zkusit?

  • Trénování pánevních cviků pomáhá ženám odstraňovat jeden veliký strach. Mnoho z nich se bojí, že jejich vagina není tak těsná, jak bývala. (Během porodu se roztáhne a setrvává v trochu širším stavu, prostě puboprostatické svaly spojující stydkou kost s pánví ztratí svůj tvar.)
  • Dalším důvodem, proč začít, je strach z nástřihu hráze při porodu. Spojením masáže hráze se cvičením zhruba 8 týdnů před dnem D zvyšuje šanci, že se tomuto procesu rodička vyhne.
  • V neposlední řadě zmíníme stresové vytékání, únik moči neboli inkontinence.

Jak začít

Cviky, které se od výše zmíněných dob pochopitelně nazývají Kegelovy, spočívají v opakovaném zatínání svalstva spodního dna pánevního. Pro začátek je vhodné trénovat při „malé potřebě" na toaletě a zadržovat močení na několik vteřin. Chce to trochu soustředění, neboť aby se ovládal pouze ten správný sval, nesmí se zadržovat dech ani do procesu zapojovat zevní svaly pánevní oblasti, bříško, prostě nic navíc... Takhle popsané to možná vypadá složitě, ale chce to jen cvik. Najít tu správnou oblast lze strčením prstu do pochvy a následným stažením se, zatnutím svalů. Stah by se měl udržet nejprve po dobu tří vteřin, následovat by mělo uvolnění ve stejném časovém intervalu. Počet opakování 10, a tuto celou sérii opakovat 2-3x denně. Po čase se délka stahu může prodloužit až na 10 vteřin.

Tak to je zpevnění svalů v přední části pánve, kdo touží procvičit i ty zadní, musí co nejpevněji sevřít řitní otvor a postupovat jako v předchozím případě - sevřít, uvolnit, sevřít, uvolnit... Jakmile zvládnete první krok, lze cvičit prakticky kdekoliv i kdykoliv (ve frontě na maso, při sledování televize vleže, u večeře, vsedě atd.) První výsledky se zpravidla dostavují během 6-8 týdnů poctivého snažení, ale je to velmi individuální. Že je „něco jinak", se může poznat i za několik měsíců.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

I manžel vaše cvičení oceníFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Přínos pro milování

Cviky zpevňují celou oblast kolem pochvy, která je proto pružnější a silnější. Není pak problém dopřát svému milenci krásné zážitky stisknutím jeho penisu při souloži. Ženy, které chtějí svůj sval udržovat v pohotovosti, nechť samotné cvičení provádějí právě při styku. Spojí příjemné s užitečným - budou stimulovat partnera, ale zároveň i probouzet vlastní vzrušivost.

Podpora ze sexshopu

Zpevnit pánevní dno a poševní svalstvo se ale dá i jinak než neustálým stahováním - zavedením Venušiných kuliček, které samy o sobě dají vědět o své přítomnosti. Při jejich používání dochází k jakési sevřenosti, což má stejný účinek jako cviky. (Mno, jako zdravotní pomůcku by to gynekologové měli předepisovat a pojišťovny proplácet.) Takže jdete do toho?

Související témata:

Načítám