Hlavní obsah
3,2
(236)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Pracny čili medvědí tlapy jsou naprostá klasika: křehké ořechové těsto (použít můžete vlašáky, lískáče i mandle) krásně voní a chutná po koření a kakau. Důležité je nechat sušenky řádně odležet!

1 hod.
Příprava
12 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
40 kusů
Na těsto
  • 530 g hladké mouky
  • 370 g cukru moučka
  • 70 g kakaa
  • 1/3 lžičky hřebíčku
  • 1/3 lžičky skořice
  • 1/3 lžičky nového koření
  • 370 g másla
  • 2 ks vejce
  • 180 g vlašských ořechů
  • 2 lžíce cukru moučka
Článek

Postup přípravy pracen

01.

Prosátou mouku, cukr, kakao a namleté koření zpracujte s máslem, vejci a mletými ořechy na hladké nelepivé těsto, zabalte do fólie a nechte do druhého dne odpočinout v chladu.

02.

Těsto pokrájejte na menší kousky, plňte jimi formičky (není třeba je vymazávat) a poté pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 12 minut. Ihned po upečení pracny opatrně vyklopte, a jestli chcete, ještě je obalte v moučkovém cukru.

03.

Pracny uložte do plechové nebo plastové krabice vyložené ubrouskem a nechte alespoň dva týdny odležet.

Také ve vás starodávné plechové formičky vyvolávají nostalgii a vzpomínky na pečení s babičkou?

Související témata:

Načítám