Článek
Postup:
Krok 1: Bezlepkovou mouku smíchejte s cukrem, práškem do perníku a jedlou sodou.
Krok 2: Přidejte rozehřátý med, kousky tuku (ideálně másla), vejce a směs koření. Tu můžete použít buď rovnou umíchanou z obchodu (přesvědčte se na obalu, že v ní opravdu není lepek), nebo si utlučte v hmoždíři vlastní z uvedených ingrediencí.
Krok 3: Vypracujte hladké těsto, které se bude propojovat o něco déle než z běžné mouky – holt lepek je lepek… Pokud se bude drolit, přidejte ještě trochu medu; mléka bychom se báli, perníčky by pak mohly být tvrdé.
Krok 4: Těsto nechte ideálně pár dní uležet v lednici. Poté ho vyválejte na tři milimetry silný plát (opět podsypávejte bezlepkovou moukou) a vykrajujte různé tvary.
Krok 5: Perníčky pokládejte na plech na pečicí papír a pečte v troubě 7 minut při 180 stupních Celsia. Ještě horké perníčky potírejte rozšlehaným vejcem.
Krok 6: Nechte je pár dní uležet a můžete zdobit bílkovou polevou, kterou jste získali dokonalým promícháním cukru moučka, citronové šťávy a jednoho bílku.
Tip: Stejně jako každé perníčky, i tyhle se musí nechat pár dní uležet.
JAK NA MĚKKÉ PERNÍČKY, POLEVU I NEJ CUKROVÍ? MÁME TIPY
Jak to máte s lepkem vy?