Hlavní obsah

Dokonalá pomsta vybíravé rodině: Napalte ji zdravými jídly!

Foto: Greta Blumajerová

I nevinně vyhlížející jídlo může být pro nás šikovné záškodníky plodným terénem na aprílové vtípkyFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

My gurmáni si těžko umíme představit krutější počínání než upírání vysněného jídla člověku, co má (pořád) hlad. Ale kdy jindy než dnes vám nějaký ten menší gastro žertík okolí odpustí?

Článek

Jsou situace, kdy jde humor stranou. A kombinace hladového člověka, lákavě vyhlížejícího jídla a studené sprchy v podobě zdravé zeleninové náhražky patří přesně k těm…, které vás dokonale pobaví! Vystřelte si z rodiny nebo kolegů a inspirujte se našimi zdravými svačinkami – kapustičky se dlouhodobě drží na špici hitparády nejneoblíbenější zeleniny, hrachovka místo zmrzliny málem rozbrečela i moji jinak velmi odolnou kolegyni Janu a jablko místo smažených hranolek? To už snad ani nepotřebuje komentář!

Vejce a hranolky aneb Já vás naučím snídat zdravě

Potřebujete: polotučný tvaroh, sladidlo podle chuti (agávový sirup, med, cukr), kompotované broskve nebo meruňky, jablka

Foto: Greta Blumajerová

Smažené dobroty k snídani? Zapomeňte!Foto: Greta Blumajerová

Postup: Jablka oloupejte, nakrájejte na hranolky a nechte chvilku na vzduchu, aby chytila zlatavou barvu fritovaných brambor. Tvaroh oslaďte a naaranžujte na talíř do tvaru rozteklého bílku tak, aby velikostí odpovídal broskvi. Broskve nechte trochu okapat, položte na tvaroh a servírujte spolu s jablečnými hranolkami všem „nadšencům“ zdravé kuchyně.

Pistáciová zmrzlina aneb Komu nevoní hrachovka

Potřebujete: 1 balení mrazeného hrášku (400 g), 4 lžíce olivového oleje, šťávu z ½ citronu, stroužek česneku, sůl, pepř, 4 zmrzlinové kornouty, wasabi oříšky

Foto: Greta Blumajerová

Je libo zmrzlinku?Foto: Greta Blumajerová

Postup: Hrášek asi dvě minuty povařte, aby rozmrzl a trochu změkl, a rozmixujte s olejem, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem na hladkou pastu. Ochuťte solí a pepřem a plňte do kornoutů. Pro autentičnost posypejte nadrcenými oříšky s křenem wasabi a pak už jen rychle utíkejte!

Tip: Hrachovku klidně uvařte tu tradiční ze sušeného hrachu a čerstvého do ní přimíchejte jen hrst pro barvu. Pro větší důvěryhodnost „zmrzlinu“ přendejte do krabičky od té kupované.

Oblíbená bonboniéra aneb Milovníci kapustiček

Potřebujete: krabici jednotlivě balených bonbonů, růžičkovou kapustu, běžecké boty

Foto: Greta Blumajerová

Když to nejde po dobrém... aneb jak na stále rozšířený nešvar odmítání kapustičekFoto: Greta Blumajerová

Postup: Bonbony opatrně vybalte a schovejte stranou, po dnešním menu možná budete potřebovat něco na úplatu. Kapustičkám odstraňte košťálky a pár svrchních lístků a zabalte je do připravených obalů. Vraťte do krabičky a jděte obdarovat vytipovaného nebožáka.

Tip: Po dobrém to pak můžete zkusit s kapustičkovým rizotem, gulášemnebo sýrovým salátem.

Podařil se vám taky nějaký pořádně vypečený aprílový kousek, nebo na svou chvíli teprve čekáte? Podělte se s ostatními záškodníky!

Reklama

Načítám