Hlavní obsah

Nový fenomén: Muži si najímají falešné partnerky!

Foto: thinkstock

Moderní technologie přinášejí nové trendy. Kromě jiného i falešné přítelkyně!Foto: thinkstock

Reklama

Jak těžké je pro muže sehnat si přítelkyni? V dnešní době vůbec! Stačí jen vyplnit formulář a mít nějaké peníze. Obchod s pronajímáním on-line přítelkyň kvete!

Článek

Pondělí večer: „Už přijď domů. Moc se mi stýská.“ Středa dopoledne: „V kolik mě dnes vyzvedneš?“ Takové zprávy na vlastním internetovém profilu se dají koupit. Nevěříte? Novodobým fenoménem se stává „pronájem“ on-line partnerek! Za jakým účelem? „Přítelkyně“ za poplatek předstírá, že muže miluje. Nebo že se s ní dotyčný právě rozchází. Vlastně téměř cokoli!

Lásko, jsi moje všechno!

Tuto službu provozuje například portál Fake Internet Girlfriend, na kterém je falešná partnerka k mání za 250 dolarů měsíčně, tedy zhruba 4750 korun. Přijde vám to drahé? Server se hájí, že skutečná žena stojí mnohem víc… A podmínky pronájmu? Věk nad 18 let, vyplnění dotazníku a zaplacení onoho paušálu. Společnost se zanedlouho ozve s návrhem nejvhodnější kandidátky a smlouvou zaručující diskrétnost. Pak už bude mužův profil na Facebooku, MySpace nebo Twitteru zahrnut komentáři a fotkami jeho známosti. Kdo toho využívá?

Foto: thinkstock

Muž u počítače. Opravdu pracuje, nebo si prohlíží profil na sociální síti a kochá se milostnými zprávami od fiktivní přítelkyně?Foto: thinkstock

Dobrý nápad, nebo klam?

„Existuje více důvodů k pronájmu takové přítelkyně. Někdy lidé potřebují působit rodinným dojmem kvůli práci, protože někteří zaměstnavatelé mají zkreslené představy o svobodných lidech, někdy je zase potřeba najmout si falešnou partnerku, aby bývalá přítelkyně žárlila,“ píše se na stránkách firmy. Co klient, to jiný záměr.

„Já už jsem nechtěl poslouchat, jak se do mě rodina naváží, že jsem sám,“ svěřuje se anonymně spokojený klient. „Falešná přítelkyně se mnou komunikuje způsobem, který se zdá být naprosto skutečný. Všichni našemu vztahu věří,“ doporučuje službu na jednom z diskusních fór s tím, že si mezi desítkami kandidátek schválně vybral cizinku, aby si ostatní mysleli, že udržuje vztah na dálku.

Foto: thinkstock

Falešné partnerky pracují na zavolání...Foto: thinkstock

Zlato, pojď na to

Server Girlfriend Hire zachází ještě dál. Klient si podle profilu vybere partnerku, která mu může zavolat v předem dohodnutých časech, třeba během firemní porady, nebo nahrát roztomilé video a vyvěsit ho na sociální síti. A to vše za pouhých 5 dolarů týdně. (Za tuto částku muž může očekávat internetový styk asi dvakrát do týdne.) Pro druhou stranu je to slušná brigáda.

Společnosti podobného typu najímají ženy, kterým vyplácí 10 dolarů za hodinu poctivé internetové komunikace. „Dělám to pro peníze, to je jasné. Nejvíc mužů chce falešný vztah tak na týden. Většinou touží po tom, aby bývalá přítelkyně žárlila,“ vysvětluje jedna z profesionálních partnerek v diskusi, když je nařčena z prostituce, a zdůrazňuje, že osobní styk se zakazuje. Ovšem není tomu tak vždy.

Další „seznamky“ se specializují naopak právě na osobní setkání. Například na Rent a Friend si lze pronajmout partnerku i partnera do společnosti. Pohnutky a důvody jsou stejné jako v předchozích případech. Tuto službu hojně využili například Číňané kvůli oslavám Nového roku (10. února), přičemž podle listu Global Times zaplatili za den pronájmu partnera asi 6000 korun, což odpovídá cenám českého „profi" doprovodu. A je jen otázkou času, kdy se u nás stane populární i ona falešná přítelkyně.

A kolik byste zaplatili vy za fiktivní vztah?

Reklama

Načítám