Hlavní obsah

Klára a její modely: Mrkváče? Noste je jako Brenda Walshová!

Foto: Jakub Jurdič

Nezatracujte mrkváče!Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Máme u rodičů jednu takovou skříň, kam máma ukládá modely, který jsou úplně mimo dobu, ale jsou to dobrý kusy. Kvalitní materiál, zajímavý střihy, hezký vzory. Jednou za rok do tý skříně kouknu...

Článek

Z té skříně většinou vytáhnu tak dvě věci, který jsou momentálně hodně v kurzu. Pak ale skříň zavřu a říkám si, že tady už opravdu do konce života nemůžu nic vyhrabat, že je to samý nepoužitelný oblečení. Nicméně příští rok ji otevřu zase a je tam něco, co zrovna frčí. Je to kouzelná skříň.

Určitě minimálně dvě třetiny z vás, co právě čtete tenhle sloupek, hltaly v pubertě Beverly Hills 90210. Byla to klasika, moje potěšení v neděli večer před tím, než v pondělí vyrazím opět do školy. Když na to kouknete zpětně, je to samozřejmě neskutečný retro a šíleně mravokárnej pořad pro teenagery, ale já to tenkrát vnímala jako napínavej příběh několika pěkných a supr oblečených mladých lidí. To byly tenkrát široký pásky, body, kluci účesy jako Elvis, holky mrkváče a vlasy na stranu...

Foto: Archiv Kláry

Vzorek mých vysokopasých kalhotFoto: Archiv Kláry

A právě dvoje parádní mrkváče jsem vytáhla z naší kouzelný skříně. Je to tak, několik módních vychytávek 90. let se opět vkradlo na vrchol módního průmyslu. Vim, že u mrkváčů visí jedno velké ,NIKDY', ale ,NIKDY' neříkej ,NIKDY', protože mrkváče jsou hodně v kurzu.

Džínové se dají natáhnout jen tak k tričku do práce a z plátěných se dá udělat super slušivý večerní model. Opticky trochu zvětšují zadek, ale nemám pocit, že by kluci někdy vykládali, že mají rádi malý zadky, spíš naopak. Branda Walshová neměla v šatníku snad nic jiného, a jak do ní ten Dylan šel! :-)

Foto: Archiv Kláry

Co bych si vzala k mrkváčům ze svojí skříněFoto: Archiv Kláry

Je opravdu potřeba vybírat dobře padnoucí, pak udělají hezký pas a vytvarují zadek. Vzhledem k tomu, že mrkváče jsou kalhoty širší, je ideální k nim nosit úzký vršky. Můžou samozřejmě být i širší, jen musí být vidět pas, ať nám alespoň něco tvaruje tělo, když už ne slim fit džíny. V obchodech seženete body ve všech barvách. Je to sice trochu zapínání navíc, a když si odskočíte, bude to trvat trochu déle, ale za tu parádu to stojí.

Letos všude najdete i širší, k pupíku střižená tílka/trika/svetříky/mikiny s dlouhým i krátkým rukávem. To je k takovým vysokopasým džínám skvělá věc. Ke zvýraznění pasu skvěle poslouží jakýkoli jednoduchý pásek, holky v Beverly nosily širší, ale dnes můžete jít klidně i do užšího, to je na vás. A co boty? Ke klasickým mrkváčům, vypadají skvěle podpatky, klidně menší, ideálně lodičky na jehlovém podpatku. Vytáhne vám to nohu, a když džíny ohrnete, ukážete kotník, a to je hodně pěkný.

Foto: Archiv Kláry

Můj model letos na cenách AndělFoto: Archiv Kláry

Teď ještě frčí léto a šortky s vysokým pasem frčí taky! Sama jsem si z dlouhých mrkváčů několik takových ustříhala! Jděte do sekáče, nakupte mrkváče za pár šupů a vezměte nůžky do ruky. Poprvé raději střihněte delší, přece jen dvakrát měř jednou řež. Ohrnout je můžete vždycky, našívat zpátky ne.

Nebojte se, jděte do mrkváčů a ukažte pas!

P.S.: Trocha nostalgie neuškodí, sice pořád mluvím o Brendě, ale v téhle ukázce natáhla mrkváče Kelly. To sako už je moc devadesátkový, vzala bych ho dneska spíš k úzkým džínám. Ale mrkváče, top a pásek - super.

Reklama

Související témata:

Načítám