Hlavní obsah
3,1
(227)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Kokos a čokoláda, to je kombinace, která se nikdy neomrzí. Tahle lahodná a vláčná bábovka si zaslouží vaši pozornost.

30 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
Těsto
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g kokosové mouky
  • 4 ks vejce
  • 100 g másla
  • 120 g cukru moučka
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 lžíce tuku
  • 20 g kokosu
  • 50 g hořké čokolády
  • 150 ml kefíru
K dokončení
  • 70 g hořké čokolády
  • 2 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Vejce vyklepněte do mísy, přidejte cukr a šlehejte do světlé a nadýchané pěny. Množství cukru můžete případně upravit podle chuti (myslete na to, že kokosová mouka bude jemně nasládlá).

02.

Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kokosovou mouku, rozpuštěné máslo a kefír. Vše důkladně prošlehejte a pak vmíchejte do těsta nahrubo nasekanou čokoládu.

03.

Bábovkovou formu vymažte tukem a vysypte mletým kokosem. Nalejte do ní těsto a formu vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Bábovku pečte 45 až 50 minut.

04.

Po upečení ji nechte chvilku stát, pak ji zabalte do utěrky namočené ve studené vodě a vyklopte na rovnou podložku. 

05.

Poleva je jednoduchá. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni, přidejte k ní máslo a míchejte, dokud se obě suroviny nespojí. Hotovou polevou pak bábovku přelejte. 

Tip: Můžete ji dozdobit mletým kokosem nebo mrazem sušenými malinami.

Reklama

Načítám