Hlavní obsah

Kokosová bábovka

Hodnocení:
(175)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Kokos a čokoláda, to je kombinace, která se nikdy neomrzí. Tahle lahodná a vláčná bábovka si zaslouží vaši pozornost.

Ingredience pro:
1 bábovka
Na těsto
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g kokosové mouky
  • 4 vejce
  • 100 g másla
  • 120 g cukru moučka
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • tuk na vymazání
  • 20 g mletého kokosu
  • 50 g tmavé čokolády
  • 150 ml kefírového mléka
Na dohotovení
  • 70 g tmavé čokolády
  • 2 lžíce másla
Článek

Postup

Krok 1: Vejce vyklepněte do mísy, přidejte cukr a šlehejte do světlé a nadýchané pěny. Množství cukru můžete případně upravit podle chuti (myslete na to, že kokosová mouka bude jemně nasládlá).

Krok 2: Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kokosovou mouku, rozpuštěné máslo a kefír. Vše důkladně prošlehejte a pak vmíchejte do těsta nahrubo nasekanou čokoládu.

Krok 3: Bábovkovou formu vymažte tukem a vysypte mletým kokosem. Nalejte do ní těsto a formu vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Bábovku pečte 45 až 50 minut.

Krok 4: Po upečení ji nechte chvilku stát, pak ji zabalte do utěrky namočené ve studené vodě a vyklopte na rovnou podložku. 

Krok 5: Poleva je jednoduchá. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni, přidejte k ní máslo a míchejte, dokud se obě suroviny nespojí. Hotovou polevou pak bábovku přelejte. 

Můj tip: Můžete ji dozdobit mletým kokosem nebo mrazem sušenými malinami.

ynezorPumanzeSaNyknalC
14. 5. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.