Hlavní obsah

Luxusní moučník? Bábovka! 25 nejlepších receptů

Foto: Anastasia Voskresenskaya, Shutterstock.com

Foto: Anastasia Voskresenskaya, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete moučník, který bude chutnat každému a bude skvěle vypadat? Sáhněte po receptu na bábovku. Bábovka je totiž jednoduše skvělá! Ingredience často jen smícháte, vlijete do formy a upečete. A my přinášíme hned 25 výborných osvědčených receptů.

Článek

Není moučník jako moučník. A to se dá říct i o bábovce. Také jistě máte svůj recept na nejlepší bábovku na světě. Ale zkuste projednou vyměnit svůj rodinný poklad za jiný. Máme 25 tipů na bábovky, které okouzlí chutí i vzhledem.

Klasická třená bábovka

Když chcete upéct klasiku, třená bábovka je to pravé (7 triků na dokonalé třené těsto). A pokud ji ozvláštníte třeba džemem, bude to pro mnohé milé překvapení.

Hrníčková bábovka

Jednoduchá příprava bez vážení? To jsou hrnkové recepty. A nejinak je to i u těchto bábovek. Snadnější moučník nenajdete!

Bábovka s ovocem

Ovoce čerstvé, mražené nebo kompotované? Je jedno, jaké použijete, vždy je zaručeno, že bude vaše bábovka krásně vláčná!

Ořechová bábovka

Na podzimní vlně, dalo by se říci. Ořechové recepty k podzimnímu období prostě patří… A tak si uvařte kávu a k ní si upečte bábovku, která bude chutnat všem vašim blízkým.

Luxusní bábovka

Dopřejte si dotek luxusu i v kuchyni. I bábovka, která se často pokládá za obyčejný recept, může být dotažená k dokonalosti a stát se hvězdou tabule.

Mramorová bábovka

Jedním slovem nádherná. Taková je mramorovaná bábovka! Že se vám nikdy nepovedla? S našimi praktickými tipy bude vždycky krásná.

Cuketová bábovka nebo s mrkví

Propašujte do dezertu i trochu zeleniny. Vaše tělo to ocení, ale na chuti nic nepoznáte, naopak: moučník bude ještě vláčnější. Uvidíte, jak si „zeleninové“ bábovky zamilujete.

Bábovka s polevou

Bábovka je sama o sobě dokonalá, ale pokud jí chcete dodat pověstnou třešničku na dortu, ozdobte ji polevou. Skvěle ji chuťově doladí a ozvláštní na pohled.

Rumová, kokosová i maková bábovka

Věděli jste, že mák je bohatý zdroj vápníku, zdravých tuků, vitaminu E a vlákniny? A tak když si upečete makovou bábovku, nejenže si skvěle pochutnáte, ale také prospějete svému zdraví (zkuste se udržet a nesnězte celou bábovku na posezení).

Vláčná bábovka: tvarohová a šlehačková

Nemáte rádi suché moučníky? Naučte se jim dodávat ingredience, které je dokonale zvláční. A tak už ani vy nikdy nevynechejte tvaroh, šlehačku, jogurt, kefír či podmáslí. Dokážou nejen s bábovkami zázraky!

Patříte mezi milovníky sladkého a rádi využíváte sezonních surovin? Zkuste jeden ze 40 jablkových moučníků.

Načítám