Hlavní obsah

Kombinace bílé barvy a dřeva? V tomto bytě vypadá dokonale!

Foto: archiv firmy YIT Stavo (13x)

Dokonale sladěná bíla barva s jemným dřevem. Co vy na to?Foto: archiv firmy YIT Stavo (13x)

Reklama

Jak zařídit nový byt? Nemusíte utrácet horentní sumy ani vymýšlet složité kombinace. Vystačíte si s bílou, dřevem a nápaditými doplňky. Chcete příklad? Zveme vás na návštěvu v severském stylu!

Článek

Klasický třípokojový byt s kuchyňským koutem má příjemné uspořádání – dvě ložnice, z nichž jedna sousedí s obývacím pokojem, prostornou předsíň, koupelnu a samostatnou toaletu nacházející se hned u vchodu. Majitelé mají k dispozici téměř 84 m2 plochy bytu a pěknou zasklenou terasu o výměře přes 15 m2, kde se dá zřídit třeba i zimní zahrada. Nechybí ani promyšlené uspořádání, dostatek úložných skříní a otevírací okno v koupelně - to se ve spoustě dnešních novostaveb příliš nevyskytuje.

Finský styl je střídmý a strohý

Po architektonické stránce je byt inspirován finským designem, pro nějž jsou charakteristické jednoduché čisté linie a střídmá barevnost. „Cílem bylo přinést na náš trh trochu severského vnímání prostoru a životního stylu, přičemž jsem vycházela hlavně z funkčnosti a praktičnosti, ale zároveň i cenové dostupnosti nábytku a materiálů,“ uvádí Lenka Schubertová, která byt zařizovala, a podotýká, že osobitost bytu dodají barevné či jinak oživující doplňky.

Foto: Archiv firmy

Obývací pokoj má s kuchyňským koutem přes 30 m^2 . Je zařízen prakticky a stylově čistě. Sedací souprava je z Kika, stála 24 600 Kč. Místnost oživuje i barevně slaďuje koberec Eivor Cirkel pořízený v IKEAFoto: Archiv firmy

Příroda je tu ve všech podobách

Příjemné je i vybavení bytu, které je na první pohled čistě bílé. Barevnou čistotu narušuje dřevěná podlaha Kährs Dub Sorrento, která je ve všech místnostech jednotná. S ní barevně ladí i dřevěná okna a části kuchyňské linky. Přírodní tóny tedy zjemňují strohost minimalistického stylu zařízení. Důležitým doplňkem jsou drobné dekorace – polštáře v doplňkových barvách, dřevěné plastiky a grafiky. Ve světlých a spíše chladnějších odstínech je navrženo i sociální zázemí.

Foto: Archiv firmy

Pohled do obývacího prostoru, odkud vynikne okno s roletou Enje z IKEAFoto: Archiv firmy

Dobré izolace zaručí úspory

Tento byt v sobě ale skrývá i další výhody – konkrétně menší výdaje za energii. Byt je totiž nízkoenergetický, což znamená, že spotřebovává méně energie, než „normální“ dům. I fasáda počítá s nadstandardní izolací. „V budoucích projektech lze počítat i s byty v pasivním standardu, které budou mít dokonoce centrální systém řízeného větrání s rekuperací tepla a solární panely na střeše domu, které ohřívají vodu, a ještě více tak snižují provozní náklady,“ říká Vladimír Dvořák, výkonný ředitel YIT Stavo.

Tento byt byste pořídili za 5,2 milionu korun včetně vybavení i se spotřebiči.

Foto: Archiv firmy

Uklidňující ložnice, že? Tapeta na stěně je z obchodu Paráda. Stropní svítidlo NYMO a stojací lampa Åstorp jsou z IKEA (celkem 2195 Kč), taktéž šatní skříň Pax v lesklém provedení (9890 Kč). Postel je značky JitonaFoto: Archiv firmy

Jak se vám líbí? Baví vás kombinace bílé a dřeva, nebo takovému interiéru podle vás chybí život?

Reklama

Načítám