Hlavní obsah

Luxusní bábovka jako od babičky? Zkuste hned 3 lahodné recepty

Foto: David Háva

Tři recepty na bábovky, kterým rodina ani hosté prostě nebudou moci odolat!Foto: David Háva

Reklama

Tento moučník s dokonalým tvarem patří rozhodně mezi nejoblíbenější. Bábovka má nekonečné množství receptů a pokaždé v kuchyni zaboduje! Vybrali jsme pro vás tři varianty, které vám určitě zachutnají.

Článek

Jak připravit dokonalou bábovku? Máme pro vás několik léty a hospodyňkami prověřených rad. Základem jsou vždy kvalitní suroviny. Na vymazání formy používejte olej nebo stoprocentní tuk. Máslo se při pečení snadno přepaluje. Obecně při pečení platí, že v první třetině času pečení neotvírejte troubu. Moučník by se mohl zdrcnout a budete mít po dobrotě.

Po upečení nechte bábovku krátce vychladnout, pak utěrku namočte do studené vody, formu zabalte a bábovku vyklopte na mřížku, na které ji nechte vychladnout. Pokud přidáváte do těsta ovoce, snadno se stane, že vám propadne až na dno formy. V takovém případě ovoce před použitím promíchejte s trochou hladké mouky a bude držet tam, kde ho potřebujete mít.

Jaká bábovková forma se vám osvědčila nejvíc? Peče se vám lépe v silikonové, teflonové nebo dáváte přednost té po babičce, která je sice celá obouchaná, ale voní vzpomínkami?

Reklama

Související témata:

Načítám