Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Jak připravit dokonalou bábovku? Základem jsou vždy kvalitní suroviny. Na vymazání formy používejte olej nebo stoprocentní tuk. A jak dál? Postupujte podle následujícího receptu!

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 4 ks vejce
    3
  • 100 ml oleje
  • 200 ml kefíru
    7
  • 400 g hladké mouky
    1
  • 200 g třtinového cukru
  • 120 g hořké čokolády
    7
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
  • 1 ks pomeranče
Na formu
  • 1 lžíce tuku
  • 1 lžíce hrubé mouky
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vejce rozšlehejte s cukrem. Postupně zašlehejte olej, kefír, mouku smíchanou s práškem do pečiva, šťávu a kůru z pomeranče a nakonec do těsta přidejte nahrubo nasekanou čokoládu.

02.

Těsto pak přelijte do důkladně vymazané a vysypané formy. Bábovku pečte 40 až 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Milovníci čokolády můžou bábovku přelít ještě tmavou polevou a dozdobit kousky kandovaného pomeranče.

Energetická hodnota celkem pro 1 bábovku
Energie17 918,3 kJ
Bílkoviny87,83 g
Tuky167,51 g
Sacharidy590,97 g
Sůl0,87 g
SAFA42,92 g
Vláknina26,92 g
Cukry276,91 g
Související témata:

Načítám