Hlavní obsah
3,4
(27)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Jak připravit dokonalou bábovku? Základem jsou vždy kvalitní suroviny. Na vymazání formy používejte olej nebo stoprocentní tuk. A jak dál? Postupujte podle následujícího receptu!

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 4 ks vejce
  • 100 ml oleje
  • 200 ml kefíru
  • 400 g hladké mouky
  • 200 g třtinového cukru
  • 120 g hořké čokolády
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 ks pomeranče
Na formu
  • 1 lžíce tuku
  • 1 lžíce hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Vejce rozšlehejte s cukrem. Postupně zašlehejte olej, kefír, mouku smíchanou s práškem do pečiva, šťávu a kůru z pomeranče a nakonec do těsta přidejte nahrubo nasekanou čokoládu.

02.

Těsto pak přelijte do důkladně vymazané a vysypané formy. Bábovku pečte 40 až 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Milovníci čokolády můžou bábovku přelít ještě tmavou polevou a dozdobit kousky kandovaného pomeranče.

Související témata:

Načítám