Hlavní obsah

Pomerančová bábovka s čokoládou

Hodnocení:
(18)
Foto: David Háva
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Jak připravit dokonalou bábovku? Základem jsou vždy kvalitní suroviny. Na vymazání formy používejte olej nebo stoprocentní tuk. A jak dál? Postupujte podle následujícího receptu!

Ingredience pro:
1 bábovku
  • 4 vejce
  • 100 ml oleje
  • 200 ml kefíru
  • 400 g hladké mouky
  • 200 g třtinového cukru
  • 120 g tmavé čokolády
  • kůra z jednoho pomeranče
  • šťáva z jednoho pomeranče
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • tuk na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání
Článek

Postup

Krok 1: Vejce rozšlehejte s cukrem. Postupně zašlehejte olej, kefír, mouku smíchanou s práškem do pečiva, šťávu a kůru z pomeranče a nakonec do těsta přidejte nahrubo nasekanou čokoládu.

Krok 2: Těsto pak přelijte do důkladně vymazané a vysypané formy. Bábovku pečte 40 až 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Milovníci čokolády můžou bábovku přelít ještě tmavou polevou a dozdobit kousky kandovaného pomeranče.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek