Hlavní obsah
2,8
(9)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Jak bábovku vyklopit? Po upečení nechte bábovku krátce vychladnout, pak utěrku namočte do studené vody, formu zabalte a bábovku vyklopte na mřížku, na které ji nechte vychladnout. A jak ji upéct? Tady je recept!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 220 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 ks pomeranče
  • 50 g perníčků s čokoládovou polevou
  • 1 ks vanilkového lusku
  • 1 špetka soli
  • 180 g cukru moučka
  • 300 g mletých mandlí
  • 80 g smetany ke šlehání
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 6 ks vejce
Na formu
  • 1 lžíce tuku
  • 1 lžíce hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Kůru z pomeranče nastrouhejte, z vanilkového lusku nožem vyjměte semínka a perníčky nakrájejte nadrobno. Ty pak zakapejte pomerančovou šťávou.

02.

Máslo utřete s cukrem do pěny. Postupně přidávejte žloutky, smetanu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, mandle, špetku soli, vanilku a vše dobře promíchejte.

03.

Pak do těsta vmíchejte pomerančovou kůru a nakrájené perníčky. Nakonec opatrně přidejte sníh z bílků.

04.

Hotové těsto nalejte do pečlivě vymazané a moukou vysypané formy. Bábovku pečte přibližně 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Tip: Pokud chcete bábovku víc aromatickou, přidejte do ní ještě lžíci perníkového koření.

A co si k bábovce připravit domácí perníčkový likér?

Reklama

Související témata:

Načítám