Hlavní obsah

Návštěva v bytě, kde se vykašlali na pravidla

Foto: Szabo-interier

Pražskému bytu vládne bílá a odolné materiályFoto: Szabo-interier

Reklama

V bytě, který jsme tentokrát navštívili, nás kromě jiného zaujala zajímavě vyřešená postel s pracovním místem v ložnici. Přestože se v ložnici má jen odpočívat, tady se i pracuje příjemně.

Článek

Mladí manželé ve věku 30 a 35 let s roční holčičkou hledali byt v místech, které nabídne kromě hezkého bydlení i příjemné okolí se zelení, vhodné pro malé dítě. To splňoval bytový komplex na pražském Proseku, kde jsou plánovány zelené zahrady a park.

Pořídili si zde byt 3 + kk se dvěma balkony o rozloze okolo 70 metrů čtverečních. Jeho dokončení a kompletní výbavu svěřili ateliéru Szabo interiér.

Chodba a koupelna

V chodbě jsou umístěny šatní a úložné skříně, dvoje dveře tvoří zrcadla. Nechybí tu ani čalouněná sedačka na přezouvání, v níž je další úložný prostor. Na konci chodby jsou dveře do koupelny. Ta je provedena v béžové a bílé barvě, nejdete zde rohovou vanu a umyvadlo na desce. Dostatek prostoru k vystavování nabízejí skleněné police.

Foto: Szabo-interier

Jednu stěnu zdobí, a prostor tak opticky otevírá sada kulatých zrcadelFoto: Szabo-interier

Foto: Szabo-interier

Koupelna má obklady a dlažbou Spin ze série Ermes Aurelia (Proceram) barvách beige – whiteFoto: Szabo-interier

Pracovna v ložnici

Manželé jsou cizinci, kteří trvale žijí v Praze. Občas potřebují pracovat doma, a tak muselo klidné pracoviště vzniknout v ložnici. Na návrh architektky Radmily Peškové vzniklo manželské lůžko, od prostoru ložnice oddělené vysokým čelem, na němž jsou z druhé strany umístěny mělké skříňky. Na ně navazuje pracovní stůl, který slouží rovněž jako stolek kosmetický.

Foto: Szabo-interier

V ložnici je čalouněné lůžko, na jeho čelo z druhé strany navazuje psací stůlFoto: Szabo-interier

Foto: Szabo-interier

Pracovní nebo kosmetický stolek je součástí lůžkaFoto: Szabo-interier

Nábytek na míru

Veškeré vybavení je vytvořeno bytu přesně na míru. „Manželé si přáli pěkné a účelné bydlení s kvalitními materiály," říká Radek Szabo a dodává: „U nábytku jsme proto použili lakované plochy ve vysokém lesku a velmi dobře udržovatelné látky na sedací nábytek s obsahem nanovlákna.“

Foto: Szabo-interier

V bytě nechybí ani jídelní stůl pro rodinné večeřeFoto: Szabo-interier

Bílá kuchyně s keramickou deskou

V kuchyni, kde také najdete bílé vybavení ve vysokém lesku, zaujmou na první pohled pracovní deska a dřez. Jsou rovněž bílé a při bližším prozkoumání zjistíte, že jde o keramiku. Achitektka Radmila Pešková vysvětluje: „Keramická deska – Neolith od firmy Polystone, cena 73 000 korun – je špičkou v dnešních materiálech. Je ideální pro použití ve velmi namáhaných místech, například právě jako pracovní deska v kuchyni." Hodí se také jako velkoformátový obklad a dlažba. „Keramická deska je téměř nezničitelná. Odolává teplotě 1200 °C a je velmi hygienická,“ dodává Radmila Pešková.

Foto: Szabo-interier

Keramická deska Neolith (Polystone) je jedinečným materiálem, který odolává vysokým teplotám a je pohledově krásnýFoto: Szabo-interier

Foto: Szabo-interier

Horní skříňky jsou osvětleny LED páskyFoto: Szabo-interier

Obývací prostor

Od kuchyně je obývací zóna opticky oddělena jídelním stolem. V místnosti zaujme zajímavě členěná nábytková stěna s místem pro televizi a hi-fi techniku. I zde převládají bílá barva a vysoký lesk nábytku. Oživují je červené akcenty, použité na stínidle osvětlení a na textilu.

Foto: Szabo-interier

Vysoký lesk, kam jen se podíváteFoto: Szabo-interier

Něžný dětský pokojíček

Pokoj malé holčičky má spoustu úložných prostor. Nábytek je opět v bílé barvě, tentokrát ale v matovém provedení, velmi pěkně vyniká na světle zelené výmalbě. Místnost působí velmi přívětivě i díky něžné dekoraci v podobě kvetoucího stromu, která je nalepena na jedné ze stěn.

Foto: Szabo-interier

V dětském pokoji je nábytek na míru v bílém matu. Zeď zdobí samolepka stromuFoto: Szabo-interier

Firma v tomto bytě zajišťovala jak kompletní návrhy interiéru, tak výrobu nábytku, vybavení bytu textilem, svítidly, tapetami, výmalbou, včetně kulatých zrcadel na stěně chodby. Realizovala také veškeré stavební práce a úpravy rozvodů. Cena kompletní realizace byla 1 200 000 korun.

Jak se vám líbí bydlení v bílých barvách? Dali byste přednost matu, nebo vysokému lesku?

Reklama

Načítám